Paikalliset

Näsin palvelutalon toiminta muuttuu: palveluasuminen lakkaa, päivätoimintaa lisää ja parkkitoiminta omaishoitajia varten

Näsin palvelutalon toiminta muuttuu. Palveluasuminen lakkaa ja asukkaille etsitään uudet kodit. Askolinintie 1:een keskitetään päivätoimintaa ja lyhytaikaishoito. Kuvituskuva.

Arkisto/Lotta Åberg

Näsin palvelutalon toiminta muuttuu alkuvuonna 2019. Nykyiset tehostetun palveluasumisen 26 paikkaa Askolinintie 1:ssä lakkaavat vuoden loppuun mennessä. Pieni yksikkö on vanhus- ja vammaispalveluiden vs. palvelujohtaja Lea Laakson mukaan vajaakäytössä ja yksikkökulut suhteellisen korkeat.

Asukkaille etsitään uusi koti muista yksiköistä

Samaan aikaan kotona asuvien ikäihmisten palvelutarpeet ovat kasvaneet.

Sosiaali- ja terveyslautakunta päättää asiasta 29. toukokuuta.

− Asukkaiden ja omaisten kanssa keskustellaan muutoksesta, ja asukkaille etsitään uusi sopiva koti muista Porvoon kaupungin tehostetun palveluasumisen yksiköistä loppuvuonna, Laakso kertoo.

Tulevaisuuden paikkatarve tehostetussa palveluasumisessa on aiempaa arviota maltillisempi. Laakson mukaan tämä mahdollistaa Näsin palvelutalon toiminnan muutoksen.

Uusi 60-paikkainen Pääskypellon palvelukoti valmistuu vuoden 2019 alussa.

Näsin palvelutalosta tulee kevyemmän tuen yksikkö, joka tukee kotona asumista. Sen sijainti on hyvä ja tilat soveltuvat hyvin päivätoiminnan ja lyhytaikaishoidon kehittämiseen.

− Päivätoiminta Rosa siirretään Palomäen palvelukeskuksesta Näsin palvelutaloon. Siitä seuraa, että päivätoiminnan ryhmien määrää voidaan lisätä, Lea Laakso kertoo.

Myös intervallihoito siirtyy Näsin palvelutaloon, jolloin nykyisten 12 intervallipaikan sijaan käytössä on 16–20 paikkaa.

Päivätoimintaa lisää, omaishoitajille lomitusta ja parkkitoiminta

Lyhytaikaishoidon eri muotoja ovat muun muassa hoito omaishoitajan loman aikana, arviointijaksot, kriisihoito ja tilapäinen lyhytaikaishoito.

Uutena alkaa niin sanottu parkkitoiminta.

Se antaa omaisille ja läheisille mahdollisuuden tuoda omaisensa muutamaksi tunniksi turvalliseen hoitoon.

Kaupunki tarjoaa jatkossa myös omaishoidon lomitusta kotiin, millä se haluaa tukea omaishoitajien arvokasta työtä.

−Toiminnanmuutos monipuolistaa henkilöstön työn sisältöä, mutta ei lisää henkilöstökustannuksia. Muutosta ja siirtymää työstetään henkilöstön kanssa vaiheittain, Lea Laakso täydentää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Kuka pääsee asumaan palvelutaloon ja millä perusteella? Harriet Finne-Soveri: tarvitsemme kansalliset kriteerit17.5.2018 10.20
Tolkkistentien varressa alkoi Pääskypellon palvelukodin rakentaminen – tämä edessä Johannisbergin vanhainkodilla26.2.2018 11.31
Nuoria asumaan Omenamäen palvelutaloon21.2.2018 12.31
Eino keitteli Espoossa 42 vuotta pontikkaa – vei viinapannunsa jopa palvelutaloon18.12.2017 20.25
Palvelutaloon 36 620 euron kalusteet – ruokapöydille ja tuoleille hintaa 20 000 euroa22.8.2017 18.15

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat