Vaalikoneemme on nyt avattu!

Paikalliset

Kuka väistää ja ketä Tarmolan T-risteyksessä? – Liikenneopettaja: "Paras ratkaisu, ettei olisi ajoväylää pysäköintipaikalle"

Liikenneopettaja neuvoo, miten tässä pitäisi kulkea.

Porvoon Autokoulu

Kuka väistää ketäkin Porvoossa Tarmolan K-kaupan kohdalla T-risteyksessä, jossa on kärkikolmiot sekä kaupan parkkipaikalta että Loviisantieltä tultaessa Asentajantielle?

Kärkikolmio eli viralliselta nimeltään väistämisvelvollisuus risteyksessä liikennemerkki velvoittaa väistämään risteävän tien liikennettä. Liikennesääntöjen mukaan vasemmalle kääntyvän tulee risteyksessä väistää vastaantulevaa liikennettä.

Tieliikennelain 14§ mukaan kuljettajan on aina väistettävä muuta liikennettä, jos hän on tulossa tielle pihakadulta, kävelykadulta, pihasta, pysäköintipaikalta, huoltoasemalta tai muulta vastaavalta alueelta. Eli jos olet tulossa Loviisantieltä Asentajantielle ja käännyt vasemmalle, sinun ei tarvitse väistää kaupan pysäköintipaikalta tulevia.

Kärkikolmio toki velvoittaa sinua väistämään vasemmalta ja oikealta tulevia.

Kaupan pysäköintipaikalta tuleville laitettu kärkikolmio on turha ja saattaa jopa aiheuttaa väärinkäsityksen kuljettajien kuvitellessa, että pysäköintipaikka ja katu olisivat kärkikolmioineen samanarvoiset väistämisen suhteen.

Parkkipaikalta tuleva kuitenkin väistää aina. Hidaste risteystä lähestyttäessä on pääasiassa hyvä asia. Se hiljentää ajonopeuksia. Tässä risteyksessä hidaste kuitenkin lisää väärinkäsityksiä: kun Asentajantietä ajava hiljentää vain hidasteen takia, kärkikolmioiden takaa tulevat luulevat hänen antavan tietä.

Paras ratkaisu liikenteen turvallisuuden ja sujuvuuden kannalta olisi, ettei risteyksen kohdalla olisi ajoväylää kaupan pysäköintipaikalle tai sieltä pois.

Liikenneopettajat Helen Högström ja Miko Högström Porvoon Autokoulusta vastaavat palstalla lukijoiden kysymyksiin. Lähetä omasi: [email protected].

Lisää aiheesta

Mopoautojen korvaajaksi suunniteltu kevytauto voi saada reilusti lisää nopeutta – "Sujuvoittaisi liikennettä merkittävästi"6.6.2018 09.50
Merkkihässäkästä selkoa: Traktorilla ajaminen on kielletty, mutta... – liikenneopettaja kertaa26.5.2018 12.30
Porvoon Liikenne lisää Helsingin-vuorojaan – Savonlinja laski lippujensa hintoja15.5.2018 17.50

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Vaalikoneemme on nyt avattu!

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat