Viihde

Juornaankylällä haetaan jättipottia

Kätkäläisen tarina toimii mainiosti vielä 2000-luvullakin.

Juornaankylän kesäteatterissa etsitään kadonnutta lottokuponkia.

Marko Enberg

ASKOLA   |   Juornaankylän kesäteatterin Kätkäläisen jättipotti on kotimaista kesäteatteria parhaimmillaan. Hyväntuulinen, humoristinen ja koko perheelle sopiva teatteri jätti mainion fiiliksen myös kotimatkalle. Esitys sai kaikki perheenjäsenet nauramaan useaan kertaan.

Juornaankylän kesäteatteri on jatkoa viime kesänä nähdylle Kätkäläinen ja naapurin mies.

Juornaankylän kesäteatteri on jatkoa viime kesänä nähdylle Kätkäläinen ja naapurin mies. Näytelmän avainhenkilöt hallitsevat jo Pohjois-Karjalan murteen vakuuttavasti. Ainakin etelän ihmiseen se menee täydestä.

– Olen puoliksi saksalainen. Kun luin käsikirjoituksen ensimmäisen kerran, en ymmärtänyt siitä varmaan puoltakaan, ohjaaja Johan Eichhorn naurahtaa.

Simo Hämäläisen Kätkäläinen toimii vielä nykypäivänäkin erinomaisesti. Suomalaiset ovat tunnetusti Lotto-kansaa, joten kateissa olevan voittokupongin tarina toimii edelleen. Nykyisin tosin ei tarvitse enää jättää soittopyyntöä naapuriin, kuten tässä tarinassa vielä tapahtuu. Aihe puhutti talvella suomalaisia muutenkin, kun Loimaan 90 miljoonan euron Eurojackpot –voittokuponki oli viikkoja kateissa. Juornaankylällä ei puhuta aivan vastaavista voittosummista, mutta merkittävistä kuitenkin.

Kätkäläisen naapuri Aimo Hurskainen on rahavaikeuksissa, joten lottoaminen jää ainoaksi vaihtoehdoksi. Kätkäläisen tehtäväksi jää palauttaa kuponki ja tästä kehkeytyykin mainio tarina, joka tempaa mukaansa. Parin tunnin aikana lavalla ehtii tapahtua paljon, mutta juoni pysyy kaiken aikaa kirkkaana. Esiintyjät toimivat todella ammattimaisesti. Lavalla on tunnetta mukana ja äänenkäyttö on erittäin selkeää.

Esimerkiksi Pietu Aholaista esittävä Veikka Huuskonen on roolissaan niin luonteva, että miehen voisi hyvin kuvitella vetämään vastaavaa roolia läpi kesän myös siviilielämässään. Eivätkä muut esiintyjät kalpene rinnalla yhtään. Myös kesäteatterin uudet tulokkaat hoitivat tonttinsa oivallisesti.

Lavastus on onnistunut ja mukaan mahtuu pienestä lavasta huolimatta pari autoakin.

Juornaankylän kesäteatteri uusine katsomoineen, nuorisoseurantalon tilojen ja isojen parkkipaikkojen kera tarjoaa hyvät puitteet kesäteatterille. Ja Kätkäläisen Jättipotin tasoisia esityksiä kelpaa katsella. Siitä tulee juuri sellainen positiivinen, pirteä ja iloinen tunnelma, kuten kesäteatterista kuuluukin.

Kätkäläisen Jättipotti

Ohjaaja: Johan Eichhorn.

Rooleissa: Veikka Huuskonen: Pietu Aholainen.

Tarja Ronkainen: Iitamaria Aholainen, pankinjohtaja.

Emil Nurmi: Aimo Hurskainen, Ruojankylän entinen kauppias

Kaarina Laitinen: Alma Hurskainen.

Lotta Huuskonen: Leena Hurskainen, kioskinmyyjä.

Sami Johansson: Teppo, Huoltoasemayrittäjä.

Marita Simola: Synkeä nainen, Sinttu.

Tulevat esitykset: 20.6. kello 18, 27.6. kello 18, 30.6. kello 16, 1.7. kello 16, 4.7. kello 18, 7.7. kello 16 ja 21.

Paikka: Juornaankylän Nuorisoseurantalo, Myrskyläntie 1201, Askola.

Tiedustelut ja lippuvaraukset: 040-124 4013.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat