Puheenaihe

Sauna-Tero käy löylyissä kaksi kertaa päivässä ja kävelee joka paikkaan - "Valtavia terveyshyötyjä"

Tuusulassa asuva Tero Hannila on saunonut joka ikinen päivä yli neljän vuoden ajan. Elämäntapojen vuoksi miehen terveys on erinomaisessa kunnossa.

Tero Hannilan albumi

Tero Hannilan näkee erittäin suurella todennäköisyydellä joko saunassa – tai kävelemässä. Sauna-Teron löylyharrastus on jatkunut jo vuosia, mutta kuluneen talven ajan hän on kunnostautunut myös kävelyn jalossa lajissa.

– Päätin jättää auton pois työmatkoiltani 22. marraskuuta 2017 ja sen jälkeen olen kävellyt kotoa kaikkialle, Hannila kertoo.

Maunulassa lukion opinto-ohjaajana toimiva Hannila kertoo, ettei hän kuitenkaan kävele aivan koko 24 kilometrin matkaa, vaan taittaa matkan osin jalkaisin ja osin bussilla. Hannila on vakuuttunut kävelyn suotuisasta vaikutuksesta terveyteen.

– Kun kävelyn yhdistää saunomiseen, terveyshyöty on aivan valtava. Verenpaine on pysynyt alhaisena, nyt se on sellaiset 115/70 ja pysyn jatkuvasti hoikkana, hän kertoo havaitsemiaan hyötyjä.

Saunomistiheydessä häntä tuskin kykenee lyömään yksikään suomalainen: Hannila on istunut lauteilla joka ainoa päivä – siis poikkeuksetta – yli neljän vuoden ajan. Saunapäiviä kertyy tuohon rupeamaan siis reilusti yli 3 600. Useimmiten saunakertoja kertyy kaksi päivässä: toinen kotimatkalla ja toinen vielä kotona illalla.

Saunareissut eivät myöskään ole hätäisiä pikavisiittejä, vaan hän on kerrallaan lauteilla kolmisen varttia. Päivässä Hannila katselee saunan seiniä siis puolisentoista tuntia.

– Yleisissä saunoissa juttelen tietenkin muiden kanssa, mutta kotisaunassa tykkään kuunnella musiikkia, kun radio on pesukoneen päällä, mies tunnustaa.

Juhannus on monelle suomalaiselle paras saunahetki, mutta konkarisaunoja itse ei ole pitänyt juhannussaunassa mitään erityisiä rituaaleja.

– Samanlainen saunapäivä se on kuin kaikki muutkin päivät. Tokihan tämä harrastus tarkoittaa sitä, että kovin paljon Suomen ulkopuolella ei voi matkustella. Kerran olin Norjan puolella, mutta kovin se oli hankalaa reissata, kun ei ole varma, että pääseekö joka päivä saunaan.

Yhden paljastuksen Sauna-Tero tulevaisuudestaan tekee.

– Olen ajatellut, että saunon joka päivä niin kauan kuin tulee 4 000 päivää täyteen. Siihen asti löylytellään, mutta katsotaan sitten eteenpäin, mies naurahtaa ja painelee takaisin kesäsaunan lämpöön.

Tervetuloa juhannussaunaan! Tero Hannilan saunaperinne mukautuu kulloisiinkin olosuhteisiin – esimerkiksi löylyihin keskellä kaupunkia. (Kuva: Tero Hannilan albumi)

Juttua päivitetty 22.6. kello 11.02: Korjattu nimivirhe, muokattu otsikkoa ja juttua kävelyn osalta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Tero on saunonut joka päivä yli 3400 päivää putkeen – "Aluksi laihduin 7–8 kiloa, se paino on pysynyt"26.12.2017 09.10
Käytkö saunassa yli 4 kertaa viikossa? – Tutkijat: Runsas löylyttely yhteydessä pienempään infarktiriskiin3.5.2018 09.12
No nyt! – Suomi aikoo esittää saunomista Unescon kulttuuriperinnön luetteloon1.6.2018 14.15
Onko tässä Suomen kaunein yleinen sauna? – Katso asiantuntijoiden vinkit kipakoista löylyistä ja ainutlaatuisesta tunnelmasta 7.6.2018 19.35
Suomalaisdosentti edistää vähäpäästöisten kiukaiden kehittelyä – Saunaseura palkitsi jo6.6.2018 10.50

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat