Puheenaihe

21-vuotias pakotti 14-vuotiaan anaaliseksiin puistossa – hovioikeus piti tuomion ennallaan

Johanna Erjonsalo / Arkisto

Helsingin hovioikeus piti voimassa albanialaisen miehen saaman kahden vuoden vankeustuomion törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Tekohetkellä 21-vuotias mies pakotti 14-vuotiaan tytön kanssaan anaali- ja suuseksiin  Helsingissä Kaisaniemen puistossa kesällä 2015. Tyttö joutui myös tyydyttämään miestä käsin.

Mies ja uhri olivat tavanneet Helsingin rautatieasemalla, josta he olivat ystävineen päätyneet Kaisaniemen puistoon. Puistossa mies oli suudellut tyttöä, kosketellut häntä rinnoista ja ollut hänen kanssaan sukupuoliyhteydessä. Uhrin ystävä todisti tapahtumat lähietäisyydeltä.

Mies tuomittiin Helsingin käräjäoikeudessa helmikuussa kahden vuoden ehdottomaan vankeuteen sekä maksamaan uhrille 4 700 euron korvaukset. Mies valitti tuomiosta hoviin ja vaati rangaistusta alennettavaksi sekä ehdolliseksi. Miehen mukaan hän ei tiennyt, että tyttö oli alle 16-vuotias, eikä tiennyt, mikä suojaikäraja seksille on Suomessa. Hovioikeus piti kuitenkin käräjäoikeuden tuomion ennallaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

10-vuotiaan hyväksikäyttö ei ollut raiskaus – järjestö vaatii valitusta YK:lle4.5.2018 14.22
Kansalaisaloite raiskauslain muuttamisesta rikkoi heti rajapyykin – seksistä voisi kieltäytyä myös kesken aktin6.6.2018 10.45

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat