Puheenaihe

Alkaako jälleen kohukuljettajien tulva? – Uber-taksit palaavat nyt Suomen liikenteeseen

Arkistokuva

Huomenna radikaalisti muuttuva taksiliikennöinti näkyy pääkaupunkiseudun kaduilla monin tavoin. Yksi odotetuimmista muutoksista on halpataksiyhtiö Uberin paluu lähes vuoden tauon jälkeen taksikilpailun ytimeen.

Suurta mediahuomiota saanut Uber on pohjustanut paluutaan perustamalla kesäkuun alussa Helsingin Kamppiin oman rekrytointipisteensä.

– Olemme ennen kaikkea halunneet auttaa kuskiksi haluavia henkilöitä hankkimaan tarvittavat luvat. Helsingin keskustaan perustetussa, kuskeille tarkoitetussa partneripisteessä lupaprosessiin ryhtyviä henkilöitä neuvotaan ja opastetaan, kertoo Uberin viestintäjohtaja Outi Sjöman.

Innostus Uber-kuljettajan töihin on ollut valtavaa, sillä Kampin partneripisteellä on Sjömanin mukaan vieraillut pelkästään muutaman viime viikon aikana satoja kiinnostuneita.

– Koska uusi laki astuu voimaan sunnuntaina ja uusia lupia ryhdytään myöntämään vasta sen jälkeen, luvanhaltijoiden määrä kasvaa sen jälkeen, Sjöman muotoilee.

Uberin mobiilisovellus on ollut tauolla viime elokuusta lähtien, mistä syystä tällä hetkellä sovelluksen kautta kyytejä ei pysty tarjoamaan. Sjömanin mukaan sovellus avataan uudelleen heti heinäkuussa.

Tie Uber-kuljettajaksi kulkee seitsemän askelen kautta: prosessi alkaa terveystarkastuksella, jota seuraa lyhyt koe taksinkuljettajan ajoluvan saamiseksi. 

Uber muistuttaa verkkosivuillaan, että pakollista kurssia ei valmistautumiseen enää tarvita – sen sijaan kuljettajakandidaattia autetaan valmistautumaan netistä löytyvien koemateriaalien avulla. Kun hakija on läpäissyt kokeen, hän saa taksinkuljettajan ajoluvan postitse.

Seuraavaksi hakijan tulee hankkia y-tunnus, taksiliikennelupa ja ammattimainen vakuutus sekä rekisteröidä ajoneuvonsa. Sen jälkeen hakija onkin jo virallinen Uber-kuljettaja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Uber-kuskeista kymmenien valitusten suma oikeuteen – "Rikollista toimintaa, jos raha vaihtaa omistajaa"8.12.2017 07.20
UberPOP-kyytipalvelu lopettaa ainakin vuodeksi – ehti toimia 1000 päivää15.8.2017 09.35
Kohuttu kyytipalvelu telakalle vuodeksi – Uber keskeyttää toimintansa Suomessa6.7.2017 10.39

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat