Puheenaihe

Näin sujui Lähitaksin ainutlaatuinen kampanja – Asiakas: ”Matka oli satasen arvoinen, mutta mulla on vain 3,95 euroa kolikkoina”

Kuvituskuva.

Toni Forssell / arkisto

Lähitaksin lakimuutossunnuntaina toteuttama Maksa mitä haluat -kampanja kiinnosti yhteensä 37 asiakasta.

Maksa mitä haluat -kampanjan aikana saattoi maksaa haluamansa summan Helsingin ydinkeskustassa ajetusta matkasta. Matkakohtaiset korvaukset vaihtelivat päivän aikana nollasta eurosta 40 euroon. Keskihinta per tilaus oli 7,7 euroa.

Kampanjalla haluttiin konkretisoida taksilain voimaan astumista. Asiakkaat olivat yleisesti tietoisia lakimuutoksista, hintatason kehittyminen kiinnostaa laajasti. 

– Pyhäpäivä yhdistettynä aurinkoiseen säähän tietää usein rauhallista päivää. Tämä näkyi varauksissakin, iltaa kohti kampanjanumerossa oli aika ajoin ruuhkaa”, toteaa Lähitaksin markkinointipäällikkö Heidi Säynäjoki.

– Kampanjamme oli poikkeuksellinen ja sai selvästi rohkeimmat kokeilijat liikkeelle. Nuorempien asiakkaiden tarjoamissa maksuissa vertautuu julkisen liikenteen hintoihin, kokeneempien taksikäyttäjien korvaus oli viittä, kymmentä euroa. Tämän päivän kokemukset heijastelevat teettämämme tutkimuksen tuloksia, jonka mukaan taksimatkan laatu ja turvallisuus korostuvat iän myötä.

Kampanjaan osallistuneet kuljettajat keräsivät palautetta asiakkailta.

– Kommentit liittyivät pitkälti hinta-laatusuhteen arviointiin. Joku kysyi mitä muut ovat palvelusta maksaneet. Yksi maksoi seitsemän euroa, koska oli maksanut sen verran mennessä. Erään asiakkaan mielestä matkan hinta-laatusuhde oli satasen arvoinen, mutta kolikkoja löytyi 3,95 euron edestä, kertoo palautteet ja kuljettajaraportit kerännyt Heidi Säynäjoki.

Hänen mukaansa asiakkaat arvostavat taksien työtä. Hinta- ja palvelutason vakiintuminen lienee seuraavien kuukausien seurattuja aiheita.

– Meillä on pitkään tehty työtä lakimuutoksen jalkauttamiseen muun muassa oman koulutuksen osalta. Autoissamme säilyy myös selkeät taksitunnisteet ja mittarit, jotta asiakas tietää olevansa ammattilaisten palveltavana, Säynäjoki tiivistää. 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Alkaako jälleen kohukuljettajien tulva? – Uber-taksit palaavat nyt Suomen liikenteeseen30.6.2018 19.43
Kiinalaisten rynnistys Suomeen toi muutoksen yli 1 200 autoon – Lähitaksissa voi nyt maksaa kuten Pekingissä26.2.2018 10.13
Lähitakseista tulee tavarankuljettajia – Seuraa pakettisi matkaa kännykällä16.6.2016 13.07

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat