Paikalliset

Tyytymättömyys ilmaistu – Lyseonpuiston veriteko käsiteltäneen uudelleen hovioikeudessa

Nicolas Cherchel aikoo valittaa saamasta murhatuomiosta hovioikeuteen. Kuva muistokynttilöistä surmapaikalla 14. marraskuuta.

Arkisto/Samu Karvala

PORVOO | Elinkautiseen vankeusrangaistukseen tuomittu Nicolas Cherchel on ilmoittanut Itä-Uudenmaan käräjäoikeudelle tyytymättömyytensä tuomioon. Käräjäoikeus tuomitsi hänet viime viikon perjantaina 3-vuotiaan tyttärensä murhasta.

Jos Cherchel ja hänen asianajajansa Matti Kauppi laativat 30 päivän määräajassa valituksen, se tietää oikeudenkäynnin uusimista Helsingin hovioikeudessa.

– Päämieheni tahtoo tehdä valituksen käräjäoikeuden päätöksestä. Hänestä tosiseikat eivät täytä rikostunnusmerkistöjä, Kauppi kommentoi.

Cherchel on myöntänyt tapon, mutta kiistänyt suunnitelmallisen ja harkitun murhan. Hänellä on valituksessa vain voitettavaa – maksimirangaistus ei voi enää koventua.

Käräjäoikeuden ratkaisuun voi hakea muutosta valittamalla hovioikeuteen. Mitään erityistä jatkokäsittelylupaa ei tarvita, jos syytetty on tuomittu yli kahdeksan kuukauden mittaiseen vankeusrangaistukseen.

Valitusoikeus ei riipu siitä, onko tuomio ollut kiistanalainen tai yksimielinen. Valitusoikeuden kannalta ei myöskään ole merkitystä, onko syytetyllä maksukykyä vai ei.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Yksimielinen murhatuomio – Nicolas Cherchelille langetettiin myös kymmenien tuhansien korvausvaatimukset29.6.2018 17.13
Isälle elinkautinen 3-vuotiaan tyttärensä murhasta – järkyttävästä veriteosta lankesi syyttäjän vaatima tuomio29.6.2018 16.18
Veitsi ja uhkaukset tukevat murhasyytettä, motiivi selittää tekotavan julmuutta7.6.2018 16.00
"Näin poliisin, sitten en enää mitään" – Tyttärensä murhasta syytetty ei pystynyt selittämään veritekoa oikeudessa6.6.2018 15.05
"Kosto on vahva motiivi" – syyttäjä pyrkii osoittamaan, että isä oli suunnitellut tyttärensä surmaamista4.6.2018 19.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat