Paikallisurheilu

Mike King syventyy valmentamiseen Porvoossa

Uusi alku. Mike King saapui ensimmäistä kertaa Porvoon Tarmon minityttöjen harjoituksiin päävalmentajan roolissa eilen illalla.

Jouni Lampinen

PORVOO |Mike King on Porvoon Tarmon A-poikien ja minityttöjen (00- ja 01-syntyneet) tuore päävalmentaja. King tapasi tyttöjuniorit ensimmäistä kertaa harjoituksissa keskiviikkoiltana Huhtisten koulun liikuntasalissa.

37-vuotiaalla Kingillä on taustallaan kirjava ja ansioitunut ura koripalloilijana. 201-senttinen King on Meksikon liigan mestari vuodelta 2000.

King oli vuonna 2001 lähellä NBA-sopimusta ollessaan Washingtonin kokoonpanossa 20 pelaajan joukossa, joista lopullinen joukkue muodostui. Tuolta ajalta hänen mieleensä jäi erityisesti pelikaveri Michael Jordan, joka Washington Wizardsin riveissä teki paluun parrasvaloihin.

– Jordan on kaikkien aikojen paras pelaaja. Minulla oli tilaisuus nähdä, kuinka hän harjoitteli. Jordan harjoitteli järkevästi, kovalla intensiteetillä ja paljon.

Tarmon minityttöjen joukkueen pelaajista osa tiesi kuka on Jordan. Kielitaitokin tytöillä tulee kehittymään Kingin valmennuksessa.

– Osaan ihan vähän englantia, yhdeksänvuotias Viivi Heikkinen myönsi.

King tutustui kaudella 1999-2000 Suomeen. Team Componentan riveissä hän oli joukkueensa avainpelaajia.

– Suomi tuntui heti paikalta, jonka saatoin ajatella olevan toinen kotini. Suomalaiset ovat aluksi ujoja, mutta nopeasti selviää, miten mukavista ihmisistä on kyse.

Suomen sääolosuhteetkin ovat Kingin mieleen.

– Tunnen täällä olevani kuin Chicagossa (Yhdysvalloissa), jossa olen syntynyt ja kasvanut. Chicagossa on samantyyppinen sää kuin Suomessa.

King onkin viihtynyt useaan otteeseen Suomessa uransa varrella. Edelliset kaksi ja puoli kautta hän pelasi BC Jyväskylän riveissä 1. divisioonaa. King pelasi on edustanut Korisliigassa mm. Katajaa (2008). Viime kaudella King toimi enemmän kakkosvalmentajan tehtävissä kuin pelaajana loukkaantumisen takia.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat