Paikalliset

Näsin palvelutalon rakenne muuttuu – vanhuspalvelujen yksikkömäärä pysyy samana

Asukkaille etsitään uusi koti muista Porvoon kaupungin tehostetun palveluasumisen yksiköistä loppuvuoden aikana.

Juha Perämäki

PORVOO | Näsin palvelutalo tehostetun palveluasumisen yksikkönä lakkautetaan, ja toiminta muutetaan lyhytaikaishoitoa ja päivätoimintaa tarjoavaksi kevyemmän tuen yksiköksi.

Porvoon kaupungin sosiaali- ja terveyslautakunnan päätöksellä palvelutalo lakkautetaan 1.1.2019 mennessä. Samalla hyväksyttiin uudelleenjärjestelyt, joissa toiminnan painopisteenä tulevaisuudessa on tarjota yksilöllisesti räätälöityjä palveluja, jotka tukevat iäkkään henkilön omaa toimijuutta ja kotona asumista.

Lyhytaikaishoidon palvelut sisältävät intervallihoidon, omaishoidon tuen lomat, arviointijaksot, kriisihoidon, tilapäisen lyhytaikaishoidon sekä päivätoiminnan ryhmien lisäämisen ja parkkitoiminnan uutena palveluna.

Jo olemassa olevaa palvelutalon lyhytaikaishoidon paikkamäärää lisätään 12:sta 16:sta paikkaan. Palvelutalon henkilöstön kanssa on käyty yt-neuvottelut, ja toiminta jatkuu edelleen ympärivuorokautisena.

Näsin palvelutalon asukkaille etsitään uusi koti muista Porvoon kaupungin tehostetun palveluasumisen yksiköistä loppuvuoden aikana. Tällä hetkellä Porvoon vanhuspalveluilla on viisi omaa tehostetun palveluasumisen yksikköä: Johanna-koti (60 paikkaa), Näsin palvelutalo (26), Palomäen palvelutalo (55) ja Toukovuoren palvelukoti (60) sekä lisäksi Johannisbergin vanhainkoti (52).

Yksiköiden määrä tulee säilymään viitenä vuonna 2019, kun Johannisbergin vanhainkoti korvautuu tammikuussa valmistuvalla Pääskypellon palvelukodilla (60).

Palvelutalo ei lautakunnan päätöksen mukaan ole yltänyt tavoiteltuun käyttöasteeseen pienenä palveluyksikkönä osittain siksi, että yksikön kaksioihin ei ole löytynyt soveltuvia asukkaita. Tällä hetkellä Näsin palvelutalossa on 11 paikkaa tehostetun palveluasumisen asukkaille ja loput paikat ovat lyhytaikaishoidon asiakkaiden käytössä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Näsin palvelutalon toiminta muuttuu: palveluasuminen lakkaa, päivätoimintaa lisää ja parkkitoiminta omaishoitajia varten26.5.2018 14.15

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat