Kulttuuri

Porvoo Jazzin hämyisät jatkot pidetään "Bar Sohossa"

Nuori ja lupaava Milo & Moses esiintyy kuukauden päästä Porvoo Jazzin sunnuntaibrunssilla.

Promokuva

PORVOO |  Esimakua kuukauden päästä järjestettävästä Porvoo Jazz -festivaalista saadaan jo tulevana lauantaina, kun Paleface ja Ricky-Tick Big Bandista tutut Jaska Lukkarinen ja Valtteri Pöyhönen yhdistävät hiphopin, kansanlaulut ja jazzin Vanhassa Studio 123:ssa. Poikkeuksellisen yhteiskeikan toteutumista helpotti se, että Lukkarinen ja festivaalin taiteellinen johtaja.

Kuudetta kertaa järjestettävään festivaaliin on vielä tovi, mutta ohjelma alkaa olla valmis ja menossa pian painoon.

Perjantaina 28.9. Vanhalla Studio 123:lla esiintyvät Jay Kortehisto Band ja Jori Huhtala Trio.

– Jay Kortehisto tuo laulullaan miehen näkökulmaa suomalaiseen jazziin, sanoo tapahtuman tuottaja Elina Brooks.

Lauantaina vuorossa ovat elektronisen popin ja jazzin välimaastossa liikkuva Elifantree sekä jazzista, punkista ja luonnosta ammentava Mopo. Lauantaille on lisäksi kaavailtu musiikkiopiston päiväkonserttia.

Sunnuntain jazzbrunssilla soittaa nuori ja erittäin lupaava Milo & Moses. Teini-ikäisten Jon Petterssonin, Milo Mäkelän ja Moses Kuloniemen intohimo on instrumentaalijazz. Bändi on perustettu vuonna 2015, poikien ollessa vasta 13-vuotiaita. Kyseessä onkin Suomen jazzhistorian nuorin levyttänyt bändi, joka on ehtinyt jo koluta festareita ja keikkalavoja.

Tällä kertaa jazzia kuullaan entisen elokuvateatterin lisäksi Kellarin jatkoklubilla, entisen anniskeluravintola Sohon tiloissa. Perjantaina rouheaa svengiä tarjoilee saksofonisti Timo Lassy bändeineen. Lauantain tunnelmasta vastaa Fat Beat Sound System hitaalla ja jamaikalaisittain raskaalla rytmillään. Bändin peruskiviin kuuluva Dj Bunuel oli Bar Maryn aikaan yksi Porvoon merkittävistä kulttuurivaikuttajista. Hän juhlisti viime syksynä 40. taiteilijavuottaan.

Tuottaja Elina Brooks haaveili kellaritiloista jo silloin, kun vanhasta elokuvateatterista leivottiin jatkuvaa sopimusta WSOY-talon tiloja vuokraavan Renorin kanssa. Haavetta ei ole vieläkään kuopattu, mutta tilat ovat isot ja vuokra sen mukainen. Nyt tiloja päästää kuitenkin testaamaan. Jazzvieraille on tarkoitus avata Kaivokadun puoleinen sisäänkäynti, joten siirtyminen jatkoklubille käy vaivattomasti.

Vanhan Studio 123:n toimintaa kehitetään tosissaan ja erilaiset klubijärjestäjät ovat tervetulleita, jotta toiminta saadaan pyörimään toden teolla. Jazz-festivaalin yhteydessä tiloihin on tarkoitus avata pysyvä kahvila, joka palvelisi myös silloin, kun tiloissa ei järjestetä tapahtumia.

Elina Brooks kertoo, että keittiön remonttisuunnitelmia on jo tehty ja yrittäjien kanssa neuvottelut ovat hyvällä mallilla.

– Meillä on viittä vaille nimet papereissa.

Porvoo Jazzien ohjelma

Perjantai 28.9.

Jay Kortehisto Band kello 19.30 (ovet aukeavat kello 18.30)

Jori Huhtala Trio kello 20.30

Jatkoklubi: Timo Lassy kello 22.30 (ovet aukeavat kello 21.30)

Lauantaina 29.9.

Elifantree kello 19.30 (ovet aukeavat kello 18.30)

Mopo kello 20.30

Jatkoklubi: Fat Beat Sound System kello 22.30 (ovet aukeavat kello 21.30)

Sunnuntai 30.9.

Jazzbrunssi, kattaukset kello 12 ja 14

Milo & Moses

Festivaalin ohjelma ja lisätiedot: porvoojazzfestival.com/ohjelma

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Kulttuuri

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat