Paikallisurheilu

Amanda Liljendal voitti SM-kultaa ottelussa

Amanda Liljendal voitti moniottelun SM-kultaa ennätystuloksellaan.

Toni Liljendal

Porvoo | Nuorten naisten yleisurheilun seitsenotteluissa saatiin odotettuja mestareita Kempeleessä. Akilleen Amanda Liljendal voitti 22-vuotiaiden kultaa. HIFK:n Sanni Pajasmaa vei 19- ja Johanna Kylmänen 17-vuotiaiden kultaa. Amandan valmentajat Mika Vakkuri ja Stefan Tallqvist olivat luonnollisesti tyytyväisiä suojattinsa kisaan. Ennätyssarjaan mahtui yksi uusi ennätys pituudessa ja viisi lajivoittoa.

Liljendal voitti kullan ylivoimaisella erolla ja omat uudet ennätyspisteet lämmittivät vaikean alkukauden jälkeen mieltä. Ennätyspisteet 5104 on myös Akilleen uusi seuraennätys. Reilun 342 pisteen erolla voittanut porvoolainen jätti taakseen muut mitalistit Nurmijärven Yleisurheilun Maria Kytölän ja 4473 pistettä otelleen Joensuun Katajan Jessica Miettisen. Avauspäivän jälkeen johtaneen Viipurin Urheilijoiden Martta Rautalan kohtalona oli jäädä ilman tulosta toisen kilpailupäivän aloittaneessa pituudessa.

– Kisa alkoi hieman vaisusti, kun sadan metrin aitapyrähdys meni aikaan 15,66 ja korkeudessa 154. Hän kuitenkin näytti voimansa ottelijana ja keräsi ajatuksensa ja keskittyi huolella loppukisaan. Amanda nappasi lajivoiton kaikkiaan viidestä peräkkäisestä lajista, Tallqvist sanoo.

Henkilökohtainen ja seuran ennätys tuli Liljendalille pituudesta tuloksella 5,68 ja kauden paras aikansa 200 metriltä ja 800 metriltä

– Kuulaan ja keihääseen olen myös tyytyväinen. Voitto ja ennätyspisteet maistuvat kyllä hyvältä, kun ajattelee myöhäistä kauteen valmistautumista toipumisen jälkeen. Olen todella tyytyväinen kokonaisuuteen ja erityisesti pituudessa onnistuin loistavasti. Juoksu kulki hyvin molemmilla matkoilla ja oli hyvin voimaa vielä kasisatasella. Tämä oli minun kauden viimeinen kilpailu, joten hyvä päätös tuli lopulta tälle kaudelle, Liljendal sanoo.

Tulos, 5104: 100m aidat: 15,66 (+0,9), korkeus: 154, kuula: 12,75, 200m 25,59 (-0,2), pituus: 5,68 (+0,5), keihäs: 43,08, 800m: 2.32,75.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat