Puheenaihe

Jos irtisanomislaki tulee, SAK uhkaa tiukoilla toimilla: ”Hallitus saa luvan luopua potkuista pärstäkertoimen mukaan”

Hallistuksen valmistelema uusi pienten yritysten irtisanomislaki saattaa johtaa jopa lakkosumaan. SAK on tänään kertonut uhkaavansa "järjestöllisillä toimilla".

ESM arkisto

SAK:n hallitus on tänään todennut, että järjestölliset toimenpiteet aloitetaan, jos hallitus ei luovu alle 20 hengen yrityksiin kohdistetun irtisanomislain valmistelusta.

– Toivomme edelleen, että hallitus tulee järkiinsä tämän niin sanotun pärstäkerroinirtisanomisen kanssa. Mutta jos näin ei käy, aloitamme järjestölliset toimet, SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta kertoo.

Eloranta korostaa, että tyytymättömyys SAK:laisissa liitoissa on yhteistä ja tämän takia kaikki liitot ilmoittavat olevansa mukana. Liittojen toimista on myös neuvoteltu keskenään ja niitä koordinoidaan yhdessä, mutta jokainen informoi toimistaan erikseen.

– Liitot ovat päättäneet toimenpiteet toimipaikkakohtaisesti, mutta niiden aikataulua, laajuutta tai tarkempaa sijaintia ei kerrota etukäteen.

SAK pitää hyvänä, ettei tyytymättömyys ”pärstäkerroinirtisanomiseen” ole jäänyt pelkästään SAK:laisiin liittoihin, vaan esimerkiksi OAJ, Pro ja Tehy valmistelevat järjestöllisiä toimia.

– Hallituksella olisi nyt hyvä paikka osoittaa, että palkansaaja on jo tinkinyt hyvinvoinnistaan tarpeeksi yhteisen hyvän nimissä. Lisäjoustoja ei voi eikä pidä enää vaatia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

SDP:n Rinne vaatii hallitusta luopumaan irtisanomissuojan heikennyksistä – nimittää hallitusta "työmarkkinahäiriköksi"1.9.2018 12.21
Ay-liittojen kritiikki hallitusta vastaan voimistuu – ”Irtisanomissuojan heikentäminen peruttava”31.8.2018 18.20
PAM pettyi pahasti: budjettiin jäänyt päätös tekee irtisanomisesta helpompaa – Veronmaksajat iloitsee 30 e/kk -lisärahasta29.8.2018 18.35

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Uusimaa uudistuu

Tilaa entistä monipuolisempi verkkopalvelumme tarjoushintaan

VerkkoPlus 3kk vain 8,90 e/kk

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat