Paikalliset

Luhtitalojen vuokralaisten haku alkaa syyskuussa – "Pienille asunnoille tuntuu olevan kysyntää"

Kunnan uudet vuokra-asunnot vastaavat pienten asuntojen kysyntään ja sijaitsevat kivenheiton päässä keskuksesta.

Askolan kunnanjohtaja Jouni Martikainen (toinen vasemmalta) keskustelee hankkeesta isännöitsijä Antti Leivosen ja Linnankosken Asunnot Oy:n hallituksen pj Antti Mantereen kanssa. Muitakin kunnan edustajia oli tutustumassa kohteeseen.

Laura Heino

ASKOLA | Askolassa vietettiin keskiviikkona harjakaisia. Askolantie 34:ään valmistuu marraskuun lopulla 12 asunnon luhtitalo. Asunnot sijaitsevat vain kivenheiton päässä Askolan keskuksesta.

Ikkunasta näkyy muun muassa kirjasto, kauppa ja terveyskeskus.

– Harvassa paikassa rakennetaan näin hyvälle sijainnille, isännöitsijä Antti Leivonen toteaa.

Askolantie 34:n vuokra-asunnoista noin puoleen on Leivosen mukaan ollut jo kysyntää. Taloon tulee neljä yksiötä ja kahdeksan kaksiota. Yksiöt ovat kooltaan 34 neliötä ja kaksiot reilut 50 neliötä.

Asuntojen vuokratasosta päätetään syyskuussa, jolloin aloitetaan myös vuokralaisten haku. Hakea voi kuka vain. Ensimmäiset sopimukset kirjoitettaneen lokakuussa ja Leivonen arvioi, että ensimmäiset asukkaat pääsevät muuttamaan joulukuussa.

– Projekti on edennyt aikataulussa, isännöitsijä sanoo.

Askolan kunnanvaltuusto päätti 2010 yhtiöittää kunnan omistamat vuokra-asunnot kahteen yhtiöön, jotka Askolan kunta omistaa edelleen kokonaan. Toiseen niistä eli Linnankosken Asunnot Oy -vuokrataloyhtiöön on sijoitettu kaikki vapaarahoitteiset vuokra-asunnot.

Yhtiön puheenjohtaja Antti Mantere toteaa tämäntyyppisille asunnoille ”olleen jo aikakin”.

– Pienille asunnoille tuntuu olevan kysyntää.

Pienille asunnoille Askolassa arvioidaan olevan kysyntää muun muassa työliikehdinnän ja erilaisten elämäntilanteiden, kuten erojen ja ikääntymisten seurauksena. Etenkin ainakin ensimmäisen kerroksen asuntojen katsotaan soveltuvan hyvin ikäihmisille.

Taustalla on myös ajatus tukea vanhempien asukkaiden mahdollisuutta asua kotikunnassaan loppuun asti.

Kunnanjohtaja Jouni Martikainen toteaa uusien vuokra-asuntojen olevan kunnalle tärkeä kehitystä ja kasvua tukeva alue.

Hanke käynnistyi kuusi vuotta sitten, mitä seurasi muutaman vuoden kaavoitusprosessi. Leivonen kuvailee hanketta hyvin askolalaiseksi. Pääurakoitsijana toimii Kymppirakenne Oy ja rahoittajana Askolan Osuuspankki.

Kustannusarviona on pidetty 1,8 miljoonaa ja siinä on Leivosen mukaan pysytty. Etupihan suuntaan on vielä suunnitteilla kaksikerroksinen luhtitalo muutaman vuoden sisään.

Hankkeen takauspäätökset on hyväksytty kunnanvaltuustossa.

– Hyvä tästä tulee, kunnanjohtaja toteaa.

Kahdessa taloyhtiössä

Askolan kunnanvaltuusto päätti 2010 yhtiöittää kunnan omistamat vuokra-asunnot kahteen yhtiöön, jotka Askolan kunta omistaa kokonaan.

Kirnujen Asunnot Oy -yhtiöön on sijoitettu kaikki ARA-määräysten ohjaamat vuokra-asunnot, joita on kuudessa osoitteessa Askolassa, Monninkylässä ja Juornaankylässä.

Linnankosken Asunnot Oy -yhtiöön on sijoitettu kaikki vapaarahoitteiset vuokra-asunnot. Linnankosken Asuntoihin kuuluvat huoneistot Askolantie 5, 34 ja 35 Kirkonkylässä, ja Ojasillantie 1 ja Helkamäentie 30 Monninkylässä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Kirkonkylän paraatipaikalle nousee luhtitalo – kunnan edellisestä vuokratalourakasta onkin 27 vuotta9.4.2018 16.01

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat