Paikalliset

Galleria Koivulinnan pihakoivu voi saada kaatotuomion – kunnanhallituksessa päätettävänä

Galleria Koivulinnan pihakoivu alkaa olla kuntonsa puolesta vaaraksi rakennukselle ja ohikulkijoille.

Arkisto/Tanja Kuisma

Galleria Koivulinnan pihakoivun kunto on herättänyt kuluneen kesän aikana Pukkilassa jälleen keskustelua, kun puusta on pudonnut huomattavan isoja oksia.

Kunnanhallitus on ottanut edellisen kerran kantaa koivuasiaan marraskuussa 2011, jolloin se päätyi tekemään koivulle asiantuntijoiden esittämät hoitotoimenpiteet.

Tuolloin todettiin, että riittävien hoitotoimenpiteiden avulla voi olla mahdollista säilyttää koivu vielä joitakin vuosia.

Koivun kohtalo on jälleen maanantaina 10. syyskuuta esillä kunnanhallituksessa, jossa kunnanjohtajan päätösesitys on, että puu kaadetaan.

– Puuta voidaan pitää merkittävänä turvallisuusriskinä niin Koivulinnan Galleria-rakennukselle kuin alueella liikkuville ihmisille,

Kunta teetti koivusta uuden kuntoarvioinnin mikroporauksineen Touran Puu-apu Oy:llä ja elokuun lopussa oli maastokatselumus. Kuntoarviointilausunto ei esitä puun poistamista, ainakaan vielä.

– Koivulinnan suuri koivu on huonokuntoinen, mutta maisemallisesti ja ympäristölleen erityisen arvokas, lausunnossa ehdotetaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Koivula juhlisti 10 toimintavuottaan – yhteisöllinen toimintaote saa kiitosta1.6.2018 16.55

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat