Paikalliset

Zontakerholta lahjoitus Porvoon nuorisotyölle – "apua mahdollisimman monelle paikalliselle tytölle"

Marjaana Suominen (oik.) ojensi Zontakerhon lahjoituksen nuorisotyön koordinaattorille Tanja Lehtikuuselle (vas.).

Eastpress

PORVOO | Borgå-Porvoo Zontakerho lahjoitti 1500 euroa Porvoon kaupungin nuorisopalvelun kohdennetun nuorisotyön tukemiseen.

– Toivomme, että lahjoituksen avulla saadaan autettua mahdollisimman montaa olevaa paikallisia tyttöä, puheenjohtaja Marjaana Suominen sanoo.

Kohdennetun nuorisotyön tavoitteena on nuorten syrjäytymisen ehkäisy. Työ kohdistuu riskiolosuhteissa elävien nuorten auttamiseen ja tukemiseen. Kohderyhmänä ovat 11–17 -vuotiaat.

– Työ on liikkuvaa, etsivää ja nuoren rinnalla kulkien tapahtuvaa toimintaa. Kohdennetun nuorisotyön tavoitteena on tukea nuoren elämänhallintaa ja pyrkimyksenä on edistää heidän kokonaisvaltaista hyvinvointia, nuorisotyön koordinaattori Tanja Lehtikuusi sanoo.

Tuki suunnataan tytöistä koostuvien pienryhmien kanssa tehtävään työhön sekä yksilötyöhön.

– Lahjoitusrahoilla saamme toteutettua esimerkiksi leirejä tai jotain ekstraa. Ryhmien kanssa pidämme aina pikkujoulut tai kevään päätösretken. Hetki on tarkoitettu myös kiitokseksi ja kehityksen palkkioksi. Teemme yleensä jotain kokemuksellista. Tällaiseen toimintaan on harvoin rahaa, nuorisotyöntekijä Pirjo Pietikäinen toteaa.

Tytöistä koostuvia pienryhmiä on monenlaisia.

– Ryhmä voi olla kasattu nuorista, jotka ovat haasteellisia koulussa ja kotona rajojen pitäminen on vaikeaa. Myös päihdekokeilut voivat olla ajankohtaisia. Emme saa unohtaa hiljaisia ja syrjäänvetäytyviä tyttöjä. Heidän tarpeensa ovat erilaiset. Siksi ryhmien toimintasuunnitelma ei voi olla samanlainen, Pietikäinen kertoo.

Varat lahjoitukseen on Borgå-Porvoo Zontakerho kerännyt kahden vuoden Naistenpäivän aamukahvitilaisuuden tuotoilla.

Zontat ovat eri alojen ammattilaisten muodostama maailmanlaajuinen järjestö, joka voimaannuttaa naisia kaikkialla maailmassa.

Teksti: Kirsti Talsi-Sirkka

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Zontakerho vetoaa: väkivaltaa vastaan on taisteltava yhdessä13.12.2017 21.25

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat