Puheenaihe

Sattumien summa kiusaa VR:n lähiliikennettä – tässä syy, miksi R- ja Z-junat ovat ruuhkaisia

R- ja Z-junien ruuhkaisuus on loppuviikolla ärsyttänyt lukuisia lähijunissa matkustaneita. Nyt tilanteeseen on saatu VR:n kertomana selitys. 

Armi Suojanen / Arkisto

Lukuisat lähiliikenteen matkustajat ovat loppuviikolla olleet suivaantuneita VR:n junien liian vähäiseen vaunumäärään pääkaupunkiseudulla. Esimerkiksi torstaina on raportoitu lähes puolella kutistuneista vaunumääristä muun muassa pääradalla.

Kun tavallisessa liikenteessä jo viiden vaunun junat ovat olleet ruuhkaisia, olosuhteet ovat muuttuneet sietämättömiksi, kun junasta onkin yllättäen puuttunut esimerkiksi vielä kaksi vaunua. Tilanne on kiusallinen myös VR:n itsensä mielestä.

– Mitään yhtä yksittäistä syytä ei tähän ole, mutta etenkin Riihimäen suunnan lähiliikenteessä on todellakin torstaina ja perjantaina jouduttu liikennöimään vajaalukuisella kalustomäärällä, myöntää Sinihannele Mesilaakso VR:n viestinnästä.

Poissa käytöstä on ollut etenkin vihreitä Sm4-junia, jotka ovat käyttöiältään vanhempia kuin HSL:n lähijunat keskimäärin. Tämä on johtanut siihen, että R- ja Z-junat ovat olleet loppuviikosta tavallista lyhyempiä.

Tavallisesti käytössä olleita sähkömoottorijunia on korvattu tilapäisesti Flirt-junayksiköillä.

– Perjantaina illansuussa näyttää siltä, että tilanne helpottuu viikonlopun kuluessa. Tällöin poikkeuskaluston käytöstä voidaan luopua ja pääsemme taas tavalliseen tilanteeseen, Mesilaakso arvioi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat