Paikalliset

Luonto ja maaseutumaisuus parasta Kulloon seudulla

Kulloon asukkaat pitävät maaseutumaisesta ympäristöstä.

Arkisto/Juha Perämäki

PORVOO   |   ”Parhaita puolia ovat hieno luonto ja maaseutumainen kylä laajoine peltomaisemineen”, vastasivat Kilpilahden, Kulloon ja Mickelsbölen kylien maanomistajat osayleiskaavatyön käynnistäneessä kyselyssä viime talvena.

Kyselyyn tulleista reilusta kahdestasadasta vastauksesta koottu raportti on nyt valmistunut.

Kyselyllä kartoitettiin muun muassa, miten ja missä vastaajat liikkuvat alueella, vastaajien kokemuksia alueesta asuin- ja yritysympäristönä sekä mielipiteitä alueen heikkouksista, vahvuuksista ja tulevaisuuden näkymistä. Nykytilakartoituksen ohella vastauksia hyödynnetään osayleiskaavatyön tavoitteiden asettelussa.

Vastausten mukaan alueen vahvuuksiksi koetaan hieno luonto ja kylämäisyys. Alueen sijaintia lähellä Helsinkiä ja Porvoon keskustaa arvostetaan. Heikkouksia taas ovat palveluiden vähäisyys sekä liikenteen ja teollisuuden haitat alueella. Vastaajat toivovat, että mahdollinen uusi asuminen sijoittuu jo olemassa olevan asutuksen lähelle ja teollisuuden toivotaan kehittyvän nykyisellä paikallaan.

Raporttiin on koostettu karttoja muun muassa vastaajien tärkeiksi kokemista reiteistä, paikoista ja alueista.

Asukkaille ja yrittäjille järjestetään suunnittelupajoja

Kyselyn yhteydessä oli mahdollista ilmoittautua halukkaaksi myöhemmin perustettaviin asukas- ja yritysasiantuntijaryhmiin, jotka kokoontuvat kaavatyön aikana muutaman kerran ohjaamaan, neuvomaan ja auttamaan suunnittelijoita kaavatyössä. Molempiin ryhmiin ilmoittautui runsaasti hakijoita, joten perustettaviin kokemusasiantuntijaryhmiin eivät valitettavasti mahdu kaikki halukkaat.

Suunnittelutyöhön osallistuminen on kuitenkin mahdollista useasti kaavaprosessin aikana, ja seuraavan kerran jo syksyllä järjestettävässä kaikille avoimessa suunnittelupajassa. Suunnittelupajan ajankohdasta tiedotetaan tarkemmin myöhemmin syksyllä ja muun muassa kaikki maanomistajat saavat kirjeen kotiin osayleiskaavatyön etenemisestä.

Tällä hetkellä työn alla on kaavatyötä pohjustavien selvitysten tekeminen ja päivittäminen. Niiden lisäksi työssä hyödynnetään jo tehtyjä selvityksiä alueen luonnonympäristöstä, rakennetusta ympäristöstä, maisemasta, historiasta, liikenteestä ja alueen olosuhteista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Neuvottelut maanomistajien kanssa takkuilevat – Porvoolle elintärkeä yritysalue Kulloossa voi viivästyä21.8.2018 18.10

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat