Paikalliset

Tehyn Rytkönen: ”Jos ei tokene nopeasti, niin viedään asia oikeuteen”

Millariikka Rytkönen.

Arkisto/Marko Enberg

Tehyn puheenjohtaja, porvoolainen Millariikka Rytkönen kertoo hänen entisen työpaikkansa Porvoon sairaalan työvuoroja koskevan tilanteen tulleen maanantaina heille Tehyn toimistolle tiedoksi.

Sairaala siirtyy yhteisölliseen työvuorosuunnitteluun, minkä seurauksena osa työntekijöistä ei vieläkään ole vapaidensa ja lomiensa vuoksi saanut tietoa vuoroistaan. Aikaraja ohittui sunnuntaina.

– Sitä olemme nyt selvitelleet. Tämä vaikuttaa TES:n vastaiselta toiminnalta, ja sen myötä ryhdymme toimiin asiassa. Otamme yhteyden kuntatyönantajaan KT ja pyrimme saamaan asian kuntoon ensin neuvotteluteitse. Jos se ei tokene nopeasti, niin viemme asian oikeuteen. Emme jää sitä sitten odottelemaan, Rytkönen sanoo.

Tehyn edunvalvontajohtaja Else-Mai Kirvesniemi kertoo saaneensa Porvoon sairaalan työvuoroja koskevan asian eteensä maanantai-iltana.

– Olemme nyt aamupäivän koonneet faktoja siitä, mistä on kyse. Vaikuttaa siltä, että sairaalan siirtyminen yhteisölliseen työvuorosuunnitteluun tökkii. Vuorolistoja ei ole annettu, kuten TES edellyttää ja vaikuttaa siltä, että listoissa on vakavia virheitä. Vuoroja on suunniteltu TES:n vastaisesti: vuoroja loma-ajalle, viikkolepoaikoja ei ole noudatettu tai yövuoroja on tehty vastoin TES:iä.

Kirvesniemen mukaan he ottavat asiassa yhteyttä Kuntatyönantajiin, ja he omaan jäseneensä.

– Teemme nyt tarkempaa selvitystä, mutta nämä ovat asioita, joihin on reagoitava hyvinkin nopeasti. Jos tilanne ei parannu, ja annamme siihen yleensä kohtuullisen ajan, niin sen jälkeen asia viedään oikeuteen.

Ihmisten pitää voida suunnitella elämäänsä

Kirvesniemi tietää, etteivät asiat hoidu sormia napsauttamalla, vaan vievät muutaman päivän.

– Tämä on varsin ikävä juttu, koska työnantajalla on täytynyt olla tiedossa etukäteen, että ongelmia on ja niistä olisi hyvä saada viestiä. Huomenna tai ylihuomenna on jotain tapahduttava. Kyse on työvuorolistasta. Ihmisten pitää voida suunnitella omaa elämäänsä eteenpäin ja tietää, milloin on työvuoroja ja milloin ei ole. Porvoossa ollaan nyt reagoitu oikeasta asiasta, Else-Mai Kirvesniemi sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Porvoon sairaalan työvuorot sekaisin: listat viime tipassa, yli- ja alitunteja vuoroihin, liian pitkiä työjaksoja pötköön, lepoaikamääräyksille piupaut...11.9.2018 11.44
Pysäköintikompa kampittaa autoilijoita sairaalan lähellä – aluepysäköintikielto jää monelta huomaamatta6.6.2018 19.10

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat