Paikalliset

Ehdotus: Kävelysauvat kaikille porvoolaisille 70-vuotislahjaksi

Sauvakävely sopii kaikenikäisille ja erityisesti ikääntyneille.

sauvo jylhä

PORVOO  |  Porvoon kaupungin tulisi lahjoittaa kävelysauvat kaikille porvoolaisille 70-vuotislahjaksi. Näin haluaa porvoolainen kaupunginvaltuutettu Anette Karlsson (sd.). Hän on jättänyt asiasta valtuustoaloitteen vanhustenpäivänä, jota vietetään aina lokakuun ensimmäisenä sunnuntaina. Vanhustenpäivää on vietetty Suomessa vuodesta 1954 asti ja vanhustenviikkoa vuodesta 1972.

Aktiivisen vanhuuden tukeminen on Karlssonille tärkeä teema. Myös Porvoon tuoreessa strategiassa linjataan, että kaupunki tukee aktiivista ikääntymistä painottaen terveyttä edistäviä toimenpiteitä.

Kalssonin mukaan vuosittain reilu 600 porvoolaista täyttää 70 vuotta. Sauvainvestointi olisi hänen mielestään erittäin järkevä.

– Tutkimusten mukaan sauvakävely lisää terveyttä ja hyvinvointia monella tapaa. Sauvakävellessä tulee liikutettua sekä ylä- että alavartaloa. Toivon, että tämä lahja kannustaisi porvoolaisia liikkumaan enemmän, Karlsson sanoo.

Karlsson on selvittänyt, että Valtion liikuntaneuvoston selvityksen mukaan kävely ja muu liikunta ovat vähenemässä ja vain muutama prosentti eläkeläisistä liikkuu sekä kestävyys- että lihaskuntosuositusten mukaisesti.

Liikunnasta tiedetään, että sen avulla voidaan säilyttää ja parantaa lihasvoimaa, tasapainoa, liikkuvuutta ja kävelykykyä. Hengitys- ja verenkiertoelimistö tarvitsevat säännöllistä liikuntaa pysyäkseen kunnossa. Valtion liikuntaneuvoston selvityksen mukaan kävely ja muu liikunta ovat kuitenkin vähenemässä ja vain muutama prosentti eläkeläisistä liikkuu sekä kestävyys- että lihaskuntosuositusten mukaisesti. Kestävyysliikuntasuositus täyttyy esimerkiksi kävelemällä ulkona päivittäin.

Sauvakävely on noussut suureen suosioon Suomessa ja sen terveyttä edistävät vaikutukset ovat monipuoliset. Sauvakävely sopii kaikenikäisille.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Aloite: Sisäilmaongelmista pahiten kärsiville oma koulu27.9.2018 10.06
Nylander: Porvoo-Loviisa-Kotka -radasta aloitettava selvitystyö, ministeriössä haluja linjata itärata Loviisan ohitse20.9.2018 12.45

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat