Paikallisurheilu

Porvoolaiset junioriratsastajat Horse Showssa: "Huikea kokemus"

Anni Töyrylä ja Fenomen pääsi palkintojen jakoon molempina kilpailupäivinä.

Inka Töyrylä

PORVOO  |  Sunnuntaina päättyneessä Helsinki International Horse Showssa saatiin nauttia porvoolaisratsastuksesta kansainvälisiä luokkia myöten.

Ammatikseen ratsastava porvoolainen Stella Hagelstam sijoittui New Hill Julitrea -tammallaan kouluratsastuksen kansainvälisissä Grand Prix -luokissa perjantaina toiseksi ja lauantaina kolmanneksi.

Boen ratsastajia edustavan Hagelstamin lisäksi tapahtumassa jännitettiin poikkeuksellisen suuren juniorijoukon puolesta.

Porvoon Mustangilla oli ensimmäistä kertaa junioriedustus Horse Showssa, kun peräti neljä nuorta ratsastajaa osallistui kilpailuun.

Amateur Tour -finaalissa nähtiin keskiviikkona ja torstaina 14-vuotiaat Linda Niska ja Isla Hällström sekä 15-vuotias Anni Töyrylä ja lauantai-iltana Indoor Eventing -näytöskilpailussa 17-vuotias Monica van Assendelft.

Parhaiten suorituksissaan onnistui Anni Töyrylä hevosensa Fenomenin kanssa. Estekorkeudeltaan 90 sentin luokassa virhepisteettömästi ratansa suorittanut ratsukko pääsi palkintojen jakoon molempina päivinä sijoitusten ollessa keskiviikkona kahdeksas ja torstaina yhdeksäs.

– Fenomenia jännitti aluksi aika paljon, varsinkin kovaääninen musiikki pelotti sitä. Minua ei oikeastaan ihme kyllä jännittänyt, joten ehkä se sitten vaikutti hevoseenkin ja kaikki meni oikein hyvin, Töyrylä kertoo.

Isla Hällström ja Eterma saivat keskiviikon kilpailuissa toisessa vaiheessa neljä virhepistettä yhden puomin pudotuksesta ja olivat kokonaistuloksissa sijalla 15/33. Torstain virhepisteetön rata toi puolestaan sijan 11/31. Myös Linda Niska ratsasti hyvät radat nuoren Tropic Night -hevosensa kanssa 80 sentin luokassa, mutta molemmilta radoilta tuli neljä virhepistettä.

Amateur Tourilla ratsastaneiden nuorten tukena Horse Showssa ollut valmentaja Minna Pekkala on tyytyväinen kaikkien ratsukoiden suorituksiin.

– Sekä ratsastajat että hevoset pystyivät pitämään päänsä kylminä ja hermonsa kurissa, vaikka lisähaasteena tällaisessa kilpailussa ovat Jäähallin hulppeat puitteet ja ympäristön vilske ja vilinä, hän toteaa.

Kokemus oli kolmikon mielestä kaiken kaikkiaan huikea.

– Oli kivaa päästä ratsastamaan samalla areenalla kaikkien maailman huippujen kanssa, Töyrylä sanoo.

Hällströmiä ilahdutti, että hänen hevosensa Eterma eli ”Ettan” näytti nauttivan kilpailutilanteesta ja suoritti radalla innostuneesti. Ympärillä olevaa hälinää se ei juuri tuntunut huomaavan.

Molemmat tytöt kertovat, että heidän hevosensa vaikuttivat toisena päivänä hieman väsyneemmiltä ja suorituksista oli aivan paras terä poissa.

–  Oli hienoa päästä nuorella hevosella hankkimaan kisakokemusta upeissa kilpailupuitteissa. Suoriuduimme radoista oikein hyvin, joten tästä on hyvää jatkaa kohti uusia tavoitteita, Linda Niska jatkaa.

Porvoon Mustangin ratsastajista neljäs, Monica van Assendelft osallistui lauantai-iltana nähtyyn huikean jännittävään ja vauhdikkaaseen Indoor Eventing -kilpailuun, jossa esiteltiin yleisölle kenttäratsastuksen maastokoetta. Mukana oli Suomen kenttäratsastuksen huippunimiä, kuten Elmo Jankari, Sanna Siltakorpi ja äskettäin Tryonin MM-kisoissakin esiintynyt Pauliina Swindells.

Van Assendelft selvisi nuorella Mini Magicillaan haastavasta tilanteesta upeasti ja yleisö sai seurata välillä henkeään pidättäen ja välillä hurjasti kannustaen, kuinka ratsukko selvitti jykevät maastoesteet ahtaissa halliolosuhteissa.

– Helsinki Horse Show on monelle ratsastajalle vuoden kohokohta ja kilpailukauden päätavoite. Siksi on ilahduttavaa, että porvoolaiset ratsastusurheilun ystävät saivat tänä vuonna nauttia kilpailuissa aikaisempaa suuremmasta ”omien edustajien” määrästä, toteaa Porvoon Mustangin puheenjohtaja Jenny Tomperi.

– Erityisen ilahduttavaa oli tänä vuonna se, että mukana oli monta junioria, koska se kertoo, että lajimme ja seuramme kehittyy ja voi hyvin myös tulevaisuudessa, Tomperi jatkaa.

 

Junior Tour -menestystä Loviisaan

Helsinki Horse Show oli myös loviisalaisten juhlaa.

Loviisan ratsastajia edustava ratsukko Lida Haddas – Oboran Metaxa sijoittui toiseksi kolmepäiväisen Nordic Junior Tourin Top 10 -finaalissa sunnuntaina.

Kolmepäiväisen kilpailun finaali ratsastettiin estekorkeudeltaan 125 sentin tasolla. Nuori Haddas on osallistunut Horse Showhun jo useana vuotena.

Lisäksi Loviisan ratsastajien Marie Saarinen osallistui Amateur Tourille metrin luokkaan hevosellaan Plutoonium.

Porvoossa asuva Casadro van´t Gelutt Z -ruuna osallistui loviisalaisen omistajansa, Joheka Team ry:tä edustavan Kati Paanasen kanssa Horse Showssa 120 sentin tasolla ratsastettavaan Lucky Winners -kilpailuun sijoittuen keskiviikkona seitsemänneksi. Ratsukko oli mukana myös torstain Lucky Winners -finaalissa, mutta jäi niukasti sijoitta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Horse Show on vuoden kohokohta – Itäiseltä Uudeltamaalta hyvä edustus17.10.2018 05.00
Helsingin Horse Showssa nähtävä kouluratsastaja Stella Hagelstam tähtää tosissaan kansainväliselle huipulle: "Vuosien työ tuottaa vihdoin tulosta"13.10.2018 14.30
Porvoon Mustangilta kolme junioria Horse Showhun – viikonloppuna ratkottiin myös seuran koulumestaruudet24.9.2018 15.30

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat