Puheenaihe

No nyt paukahti kampanja! – Tarja Halonen tomerana: "Laitetaan miehet museoon!"

Tarja Halonen kampanjoi nyt sen puolesta, että miehet lisäisivät käymistään suomalaisissa museoissa. – 

Presidentti Tarja Halosen toimisto

Presidentti Tarja Halonen haluaa lähettää miehet museoon – tosin positiivisella tavalla. Halonen ja lukuisa joukko suomalaisten tuntemia kulttuurihenkilöitä kampanjoivat nyt sen puolesta, että yhä useampi mies tekisi retken museoihin.

Hankkeen takana ovat isänpäivän innoittamana Suomen museoliitto ja Museokortti. Haasteen heittävät Halosen lisäksi muun muassa puhemies Paula Risikko, muusikko Samae Koskinen, kapellimestari Atso Almila ja toimittaja Arto Nyberg.

Museokäynnit lisäävät tutkitusti hyvinvointia ja merkityksen tunnetta arjessa, mutta ne eivät jakaudu tasaisesti eri väestöryhmien kesken. Miesten osuus museokävijöistä on merkittävästi naisia pienempi. 

Sama ilmiö on havaittavissa myös useimmissa muissa kulttuuriharrastuksissa. Kampanjan tavoitteena on yhdenvertaistaa museokäyntien sukupuolirakennetta. 

Museoiden valtakunnallisen Museokävijä-tutkimuksen mukaan kävijöistä on vain reilu kolmannes miehiä. Myös luovia taideharrastuksia naisilla on enemmän kuin miehillä.

Kulttuurirahaston mukaan kulttuurin aktiivikuluttajat käyvät useita kertoja vuodessa sekä populaari- että korkeakulttuurin kohteissa ja tilaisuuksissa. Aktiivikuluttajiin kuuluvia löytyy tasaisesti kaikista väestöryhmistä, mutta keskimääräistä enemmän heitä on naisten ja akateemisen tutkinnon suorittaneiden keskuudessa.

Viime vuonna museokäyntejä tilastoitiin ennätykselliset 7,1 miljoonaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat