Puheenaihe

Joka toinen reserviupseeri haluaa nyt Suomen Natoon – Ruotsin päätös keikauttaisi veneen

Reserviupseereista joka toinen haluaisi uusimman kyselyn mukaan, että Suomi liittyisi lähitulevaisuudessa sotilasliitto Naton jäseneksi.

Riina Haapala / arkisto

Suomen Reserviupseeriliiton jäsenilleen tekemän kyselyn perusteella lähes puolet vastanneista kannattaa Suomen Nato-jäsenyyttä. Vastaavasti vajaa kolmasosa ei kannata jäsenyyttä ja viidennes ei sano kantaansa asiaan. 

Ruotsin mahdollinen jäsenyys lisäisi Naton kannatusta myös Suomessa. Reserviupseereista useampi kuin kaksi kolmasosaa haluaisi Suomen Naton jäseneksi, mikäli Ruotsi päättäisi liittyä Naton jäseneksi.

Reserviupseereiden keskuudessa Nato-jäsenyyden kannatus on hieman pienentynyt muutaman viime vuoden aikana. Esimerkiksi lokakuussa 2016 tehdyssä kyselyssä Nato-jäsenyyttä kannatti 56 prosenttia RUL:n jäsenistä ja 26 prosenttia ei kannattanut. 

Toukokuussa 2017 tehdyssä kyselyssä Nato-jäsenyyttä kannatti 54 prosenttia ja 28 prosenttia vastusti sitä.

Nato-jäsenyyden kannatus on reserviupseereiden keskuudessa selvästi koko kansaa suurempaa. 

Maanpuolustustiedotuksen suunnittelukunnan marraskuussa 2017 julkaistussa mielipidetutkimuksessa Naton jäsenyyttä kannatti neljännes ja vastusti vajaat kaksi kolmasosaa vastaajista.

Nato-jäsenyyden kannatus RUL:n kyselyssä on alhaisinta nuorten keskuudessa. Alueellisesti Nato-jäsenyyden kannatus on suurinta Etelä-Suomessa, Lounais-Suomessa ja Itä-Suomessa. Pienintä kannatus on Lapissa ja Pohjois-Suomessa sekä Länsi- ja Sisä-Suomessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat