Paikalliset

Nuuskula muutti Tarmolaan – koirien monitoimitalossa satsataan toimivaan arkeen ja hyvään elämään

Koirien kuntoklubin välineistö saatetaan ottaa käyttöön myös muilla kursseilla. Tiina Korhonen sanoo, että kaikki kurssit tähtäävät koiran kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin.

Inka Töyrylä

PORVOO  |  Bertta ja Lotta tulevat ovella hännät heiluen vastaan. Mestarintielle Tarmolaan muuttaneessa koirien monitoimitalo Nuuskulassa valmistaudutaan täyttä päätä lauantaina vietettäviin avajaisiin.

– Uudet tilat mahdollistavat toiminnan monipuolistamisen entisestään. Lisäksi viime vuodet autotallissani toiminut Hau-kuntoklubi mahtuu nyt saman katon alle, Nuuskulaa pyörittävä Tiina Korhonen iloitsee.

Yli kymmenen vuotta Kulloossa toiminut Nuuskula oli ilman tiloja koko kesän.

– Vuokrasopimus päättyi kaavamuutoksen vuoksi. Nuuskulan tontista tuli teollisuustontti ja rakentaminen alkaa pian, Korhonen selittää.

Kesän ajan kursseja pidettiin ulkona. Suosittu koirien päivähoito jouduttiin lopettamaan keväällä, mutta nyt sillekin on luvassa jatkoa.

Bertta ja Lotta viipottavat uudessa valoisassa ja avarassa Nuuskulassa sinne tänne. Luentohuone, trimmaushuone, hieroja. Hau-kuntoklubin sydän on vesijuoksumatto.

– Vesi on hyvä elementti esimerkiksi nivelrikkoisille, ylipainoisille ja muille kuntoutettaville koirille. Tehokaskin harjoittelu on turvallista, sillä vesi kannattelee. Yksi jatkuvasti kasvava asiakasryhmä ovat eri lajeissa kilpailevat koirat. Ne ovat edelläkävijöitä. Luultavasti koirahierontaakaan ei olisi ilman urheilukoiria, Korhonen sanoo.

Nuuskulan koululuokka on suuri ja valoisa.

– Aloitamme esimerkiksi vuorotreenit vuorotyöntekijöitä ajatellen. Vuodenvaihteen jälkeen voimme alkaa pitämään kursseja myös ruotsiksi. Niitä on kaivattu kovasti, Korhonen lupaa.

Talveksi on pitkä lista suunnitelmia. Luvassa on erilaisia luentoja, arkea helpottava Ovikello soi! -kurssi, arkitaitokursseja pennuille ja nuorille koirille, Doboa eli koiran ja ohjaajan yhteistä lihaskuntoliikuntaa...

Ihmisiäkään ei ole unohdettu.

– Meillä on ajatus, että kun ihminen tuo koiransa trimmaajalle, hän voisi varata ajan siksi aikaa itselleen hierontaan. Lisäksi suunnitteilla on Tai Chi -kurssi eläinihmisille. Tarkoitan, että ei-allergisille, sillä tämä tila ei tietenkään ole allergiavapaa.

Nuuskula ei tarjoa kisavalmennusta. Suoritusten sijaan kaikki tekeminen lähtee mukavasta yhdessäolosta ja tähtää sujuvaan arkeen.

– Toki kurssit antavat hyvän pohjan myös eri koiraharrastuslajeille ja niissä kilpailemiselle, Korhonen toteaa.

– Koirat ovat ystäviä ja perheenjäseniä. Vaikka niitä ei tarvitse – tai saakaan – kohdella kuten ihmistä, on niihin luotava hyvä suhde, joka perustuu luottamukseen ja hyvinvointiin, jotta yhteinen elämä sujuisi mahdollisimman hyvin. Johtotähtemme on, että löytäisimme koiran ja ihmisen välille mahdollisimman hyvät puhevälit.

 

Katso alla olevalta videolta, millaista koirajumppa voi esimerkiksi olla.

Nuuskula

Nuuskula on aloitti toimintansa 2007 Kulloossa. Nyt toiminta on siirtynyt Tarmolaan, uusi osoite on Mestarintie 27. Avajaisia vietetään lauantaina 17. marraskuuta kello 10–14.

Nuuskula on koirien monitoimitalo, joka tarjoaa erilaisia kursseja, luentoja, ongelmakäytöskoulutusta ja trimmausta. Myös koirien päivähoito aloitetaan uudelleen. Tiloissa toimii Hau-kuntoklubi, jonka palveluihin kululuvat hieronta ja akupunktio, kuntosaliharjoittelu sekä vesikävelyallas.

www.nuuskula.fi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat