Paikallisurheilu

Porvoon Taitoluistelijoiden kotikilpailut aloittavat kisakauden

Sunnuntaina 18.11. Kokonniemen jäähallissa muodostelmaluistelijat valtaavat jää, kun hallissa kilpaillaan kovatasoinen muodostelmaluistelukilpailu.

Porvoon Taitoluistelijoiden kisakausi potkaistaan käyntiin kotikisalla.

Janne Penttinen

PORVOO | Porvoon Taitoluistelijat (PTL) ovat perinteisesti järjestäneet muodostelmaluistelun kutsukilpailut maaliskuun alussa, mutta tämä kausi tekee poikkeuksen. Kilpailu päätettiin järjestää heti kilpailukauden aluksi, koska Suomen Taitoluisteluteluliiton kilpailukalenteri on muuttunut kevään osalta aiempiin vuosiin verrattuna. Keväällä olisi ollut haastava löytää sopivaa kilpailuviikonloppua, johon kaikki PTL:n muodostelmajoukkueet olisivat ehtineet liiton kilpailuiden välissä.

Sunnuntaina Porvoon Taitoluistelijoiden neljä kilpailevaa joukkuetta pääsevät tosi toimiin kotiyleisön edessä. Kilpailussa on neljä sarjaa; Tulokkaat, Kansalliset noviisit, Kansalliset juniorit ja Aikuiset. Osallistuvia joukkueita saapuu muun muassa Lappeenrannasta, Lahdesta, Kouvolasta, Porista ja pääkaupunkiseudulta yhteensä 24 kappaletta.

Uudet ohjelmat ja uudet valmentajat.

Uusi kausi on luistelijoille ja joukkueille aina yhtä jännittävä. Jokaisella joukkueella on uusi ohjelma, jota on hiottu jäällä elokuusta saakka. Marraskuuhun mennessä ohjelmat saadaan kisakuntoon. Kotikilpailu on luistelijoille hieno tilaisuus päästä esittämään uusi kilpailuohjelma kotiyleisön edessä. Toinen tärkeä asia on kilpailutuntuman saaminen heti alkukauteen.

Tällä kaudella Porvoon Taitoluistelijoiden muodostelmaluistelujoukkueilla on uusien ohjelmien lisäksi myös uudet valmentajat. Essi Bruun aloitti valmentajana Porvoossa toukokuussa. Hän toimii vastuuvalmentajana Kansalliset noviisit -sarjassa kilpailevalle Ad Astralle ja Aikuiset -sarjassa kilpailevalle Audaxille. Lisäksi Bruun on vastuuvalmentaja PTL:n uusimmalle ja nuorimmalle Ad Altioralle, joka perustettiin tämän kauden alussa.

Bruunin lisäksi PTL:ssä on myös toinen uusi muodostelmaluisteluvalmentaja Hanna Jerkku. Hän toimii vastuuvalmentajana Ilona Tialan äitiysloman ajan Tulokasjoukkue Ad Aurumille ja Kansalliset juniorit – sarjassa kilpailevalle Altiukselle.

– Seurassa on otettu meidät uudet valmentajat avoimin mielin vastaan.

– Toivomme tuovamme uutta ja omia näkökulmia niin luistelijoille luistelemiseen kuin seuralle toimimiseen.

– Odotamme innolla kilpailukauden käynnistymistä kaikilla joukkueilla. Joukkueilta toivomme yhdessä tekemistä ja hyviä puhtaita suorituksia koko kauden ajan, sanovat Essi Bruun ja Hanna Jerkku.

Näistä lähtökohdista on lupa odottaa mielenkiintoista ja kovatasoista kilpailua sunnuntaina. Kilpailu alkaa kello 11.30.

Muodostelmaluistelun kilpailu jäähallilla 18.11.

Sarjat: Tulokkaat (vapaaohjelma), Kansalliset noviisit (vapaaohjelma), Kansalliset juniorit (vapaaohjelma) ja Aikuiset (vapaaohjelma).

Arvostelu: Kilpailussa noudatetaan ISU:n ja STLL:n sääntöjä ja ohjeita kaudelle 2018–2019. Kaikissa sarjoissa käytetään ML-pistearviointia (MuPi).

Liput: yli 10-vuotiaat 5 €.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat