Paikallisurheilu

Maalinteon haastavuus nostaa päätään Huntersin leirissä, nyt Espoon vuoro voittaa

Huntersin Teemu Mielonen laukoo suoraan luistelusta ja Espoon Roope Sipiläinen tulee tilanteeseen sivusta.

Timo Pasanen

Porvoo | Suomi-sarjan jääkiekko-ottelussa oli hyvä tunnelma ja lähes viisisataa katsojaa. Porvoon kiekkoylpeys Hunters lähti hakemaan kotivoittoa vahvistuneesta Kiekko-Espoosta. Lopputulos ei ollut sitä mitä kotijoukkue haki, sillä Hunters hävisi 1–3 (0–1, 1–1, 0–1).

Espoo oli kyllä vaikeasti voitettava, mutta ei mahdoton. Hunters voi olla kuitenkin pystypäin, sillä peli olisi voinut kääntyä kummalle tahansa. Molemmat joukkueet puolustivat hyvin, eikä hyökkäyskuvioissakaan ollut suurta moitittavaa.

Todella vauhdikas ja viihdyttävä Suomi-sarjan peli, sen voi rehellisesti sanoa.

– Pisteiden menetys harmittaa todella paljon. Tämä oli tasainen peli ja meillä oli kyllä omat paikkamme tehdä Espoon olot vaikeaksi. Maalinteko oli taas kerran vaikeaa ja yhdellä maalilla harvemmin voitetaan peliä. Vahvoja joukkueita vastaan pelaajat syttyvät ja pystyvät hyvään peliin, mutta viimeistelyyn on nyt kiinnitettävä huomiota, Huntersin päävalmentaja Sami Ryhänen mietti.

Espoon vahva karvauspeli ja taklaukset tuottivat alkuun vaikeuksia porvoolaisille. Välillä Huntersin alakerralla oli vaikeuksia saada kiekkoa keskialueelle. Avauserässä nähtiin vain yksi maali, kun kiekko meni Porvoon maaliin espoolaispelaajan housun kautta. Säkäpomppuun ei Huntersin maalivahti Dominik Salama voinut vaikuttaa mitenkään.

Toisen erän alkuun Hunters jäähyili liikaa ja vierasjoukkue iski ylivoimalla 0–2, tekijänä Tatu Kanerva ja syöttäjinä Nikke Kettukangas ja Jere Laine. Ajassa 34.18 Huntersin Teemujen muodostama tehoduo kavensi 1–2. Maalintekijä Teemu Väisänen ja syöttäjä Teemu Mielonen nostattivat pelihuumoria. Hunters saikin uuden vaihteen päälle ja onnistui luomaan hyviä paikkoja.

Kolmanteen erään lähdettäessä Huntersin teeman oli laittaa kiekkoa maalille.

– Emme aivan saaneet kiekkoa Espoon maalin eteen, mistä olisi saatu lyötyä niitä sisään. Puolustajien oli vaikea löytää aukkoja Espoon muurista ja saada kiekkoja maalille. Saimme lyhyillä syötöillä oman hyökkäyspelin käyntiin, mutta Espoo oli vahva puolustamaan. Työmoraali oli hyvä loppuun saakka, mutta ikävä kyllä se ei tuo pisteitä. Pitää vain nyt uskoa, että työ palkitaan ja voittojakin tulee.

Espoon päävalmentaja Mikko Juutilainen sanoi, että Porvoo oli hyvä vastus.

– Olimme kiekollisena joukkueena aktiivisempi ja ehkä fyysisessä väännössä vahvempia. Kova ja rehti kiekkopeli. Toivottavasti porvoolaisyleisö löytää jatkossakin hallille, sillä nyt oli todella hyvä fiilis pelissä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat