Paikallisurheilu

Namika vei Tarmolta jalat alta

Tarmon valkopaitaiset pelaajat yrittivät kovasti saada horjutettua vastustajan hyökkäyspelaamista.

Timo Pasanen

 

Porvoo | Koripallon ensimmäisen divisioonan ottelussa Tarmo sai vieraakseen perinteikkään Helsingin NMKY:n.

Molempien joukkueiden kokoonpanoissa oli vain kotimaisia pelaajia, joten etukäteen pelistä oli luvassa tasainen. Porvoolaiset ovat tosin viime pelissä tuskailleet pelinrakentajien puutteesta.

Kotijoukkueen heikko ensimmäinen puoliaika kuitenkin kostautui ja vierasjoukkue otti suurinumeroisen vierasvoiton lukemin 52–102 (26-49).

Tarmo aloitti avausjakson hyvällä sykkeellä. Puolustus toimi hyvin ja viimeistelykin onnistui kohtalaisesti. Molemmat joukkueet aloittivat hieman hermostuneesti, mutta koreja tehtiin tasatahtiin. Näytti siltä, että Tarmo tukki hyvin vieraiden heittopaikat. Kotijoukkueella oli alkuun vaikeuksia osua koreihin, mutta peli parani.

Toisen jakson alku oli todella murheellinen kotijoukkueelle. Tarmon heittopeli ei lähtenyt rullaamaan alkuunsa, eikä korin allekaan saatu pelattua paikkoja.

Pallon saaminen yli puolen kentän oli erittäin haastavaa. Tämän lisäksi Tarmon pelaajat menettivät pallon helpoillakin syötöillä. Vierasjoukkue teki koreja tasaisesti, mutta Tarmolla meni neljä minuuttia ensimmäiseen koriin. Vieraat ottivat alkuminuutit nimiinsä 0–11 lukemin.

Tarmo sai peliä hieman paremmaksi, mutta HNMKY pussitti jakson loppuun saakka varmasti. Puoliajalle lähdettiin vieraiden tukevassa johdossa.

Kolmas jakso eteni alusta asti vieraiden komennossa. Tarmon heittopelissä oli koko ajan suuria ongelmia, kun ajoittain pallo ei osunut edes korirautaan. Löysä kotijoukkueen pelaajien liikkuminen taas toi koko ajan hyviä heittopaikkoja vieraille.

Loppua kohti Tarmon pelaajien työmäärä kasvoi ja peli tasaantui. Viimeiselle jaksolle lähtiessä ei pelin voittajasta ollut kuitenkaan epäselvyyttä.

Vain totaalinen pelin lopettaminen olisi vienyt voiton vierailta. HNMKY tyytyikin hyökkäämään maltilla ja piti korin alustan tukittuna. Tarmon heittopeli oli loppuun saakka erittäin heikkoa, niin vieraat saivat melko helposti puolustuspään levypalloja.

Tilastot

Tarmo - HNMKY 52–102 (14–16, 12–33, 13–31, 13–22).

Tarmo: Elias Lahdensuu 15 p., Mirko Laitinen 10, Otso Laakkonen 13, Alen Kuran 4, Eetu Saarelainen 2, Nikolas Moiseev 6, Tuomas Heikkilä 2.

HNMKY: Sami Tahvanainen 15, Karri Kallela 5, Markus Vallila 15, Sakari Laakso 4, Cihat Altunel 2, Sakari Salminen 3, Eemeli Asikainen 5, Erik Waxlax 13, Jesper Granlund 22, Jaakko Lammi 12, Mikael Kauhanen 4 ja Tuure Takala 2.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat