Puheenaihe

Kuva: Helsingin poliisi meni pyörävarkaan asunnolle ja yllättyi – kämpästä tuijotti vastaan puna-armeijan sotilaskivääri

Tuntuuko tutulta? Tältä näyttää polkupyörävarkaan asunnolta löydetty neuvostoliittolainen sotilaskivääri. – 

Poliisi

Helsingin poliisi sai marraskuussa vihjeen mahdollisesta polkupyörävarkaasta, sillä epäillyn miehen oli nähty vievän anastetuksi epäiltyä polkupyörää asuntoon Itä-Helsingissä. 

Poliisi teki asuntoon kotietsinnän ja löysi sieltä useita anastettuja polkupyöriä sekä polkupyörän osia. Kotietsinnässä takavarikoitiin myös huumausaineita ja ampuma-ase. Poliisi on selvittänyt, että kyseessä on toimintakuntoinen ennen toista maailmansotaa Neuvostoliitossa valmistettu puna-armeijan sotilaskivääri.

– On hyvin todennäköistä, että kyseessä on luvaton ase. Haluaisimme tavoittaa aseen omistajan, jotta voimme selvittää, miten ase on päätynyt rikoksesta epäillyn asuntoon, sanoo rikoskomisario Mika Helminen Helsingin poliisilaitokselta.

Tammikuussa 2004 tuli voimaan armovuosilainsäädäntö, jonka mukaisesti ampuma-aseen, aseen osan, patruunoiden, ammusten tai räjähteiden hallussapidosta ei rangaista, jos hallussapitäjä ilmoittaa niistä oma-aloitteisesti poliisille. 

Aseen omistajalle ei siis seuraa luvan puuttumisesta rangaistusta, jos hän ilmoittautuu poliisille. Aseen omistaja voi ottaa yhteyttä poliisiin sähköpostitse [email protected]

Polkupyörävarkauksista, huumausainerikoksesta ja ampuma-aserikoksesta epäilty mies on vangittu.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Uusimaa uudistuu

Tilaa entistä monipuolisempi verkkopalvelumme tarjoushintaan

VerkkoPlus 3kk vain 8,90 e/kk

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat