Puheenaihe

Kolari toi taas isot ruuhkat Kehä I:lle – "Kun vähän ennen kahdeksaa kolaroidaan, tuntuu vaikutus todella pitkään"

Kuvituskuva.

Raskaan ajoneuvon ja henkilöauton kolari Kehä I:n ja Tuusulanväylän liittymässä aiheutti pitkät jonot aamuruuhkassa Helsingissä.

Paloesimies Juha Laine Käpylän paloasemalta kertoo, että liikenne jouduttiin katkaisemaan, jotta henkilöauto saatiin irrotettua keskikaiteesta.

– Rekka töytäisi henkilöautoa niin, että se ajautui keskikaiteeseen. Vauhti oli ruuhkan takia pieni ja kolarista selvittiin peltivahingoilla. Jouduimme kuitenkin oman turvallisuutemme takia katkaisemaan liikenteen onnettomuuspaikalla, Laine kertoo.

Sinänsä pienestä peltikolarista aiheutui melkoiset ruuhkat, sillä kolari sattui juuri pahimpaan ruuhka-aikaan ennen kello 8:aa.

Ensitiedote turmasta tuli kello 7.47.

Hieman vastaava tilanne koettiin Kehä I:llä maanantainakin, kun hajonnut auto tukki tietä Mestarintunnellin kohdalla Espoossa, ja jonot ylettyivät kilometrien päähän aina Helsingin Pakilaan asti.

Laine ei osaa arvioida, kuinka mittavat jonot tiistain kolari aiheutti, mutta arvattavasti niillä oli mittaa.

– Ruuhka on pahimmillaan ennen kello kahdeksaa. Kun kolari sattuu silloin, niin vaikutus tuntuu pitkään, vaikka turmapaikka olisi jo raivattu, Laine sanoo.

Laineen mukaan autoilijat suhtautuvat työtään tekeviin palomiehiin päällisin puolin ymmärryksellä, vaikka koko ruuhkainen valtaväylä katkaistaan.

– Ei sieltä aamulla kukaan yrittänyt ohitse, paloesimies kertoo.

Kehä I on liikennemääriltään Suomen vilkkain tie. Sille tehtiin äskettäin iso remontti, joka on sujuvoittanut liikennettä. Valoisa talous- ja työtilanne on kuitenkin osaltaan vaikuttanut siihen, että liikennemäärät pääkaupunkiseudun kehäteillä ja sisääntuloväylillä ovat kasvaneet viime vuosina.

Aamuruuhkassa sattui pk-seudulla toinenkin kolari, joka haittaa liikennettä edelleen Hämeenlinnan väylällä. Turmapaikka on Vantaalla Klaukkalan liittymän ja Keimolanportin välillä.

– Liikenne ruuhkautuu. Yksi ajokaista on suljettu liikenteeltä. Haittaa ajosuunnassa Helsinki, tiedotti Liikennevirasto kello 8.22 aikaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat