Puheenaihe

TE-toimistojen väelle tarjotaan lisäsatasia – "Yksi keinoista pitkään työttömänä olleiden työllistymisessä"

Johanna Erjonsalo

TE-toimistoissa otetaan määräaikaisesti käyttöön tulospalkkio pitkään työttömänä olleiden työllistämiseksi. Tulospalkkioihin varataan miljoona euroa vuodelle 2019.

Työministeri Jari Lindströmin (sin) mukaan mallista sovittiin hallituksen kehysriihessä, ja tulospalkkausmallia on valmisteltu syksyllä työ- ja elinkeinoministeriön työryhmässä.

– Tämä on yksi niistä keinoista, joilla edistämme pitkään työttömänä olleiden työllistymistä ja panostamme TE-toimistojen tekemän työn vaikuttavuuteen, Lindström sanoo.

Tulospalkkiota voi saada parhaiten suoriutuneiden TE-toimistojen koko henkilöstö. Palkkioiden maksu on sidottu pitkäaikaistyöttömien työllistymiseen, rakennetyöttömien määrään ja työttömyysjaksojen keskimääräiseen kestoon.

Palkkion saisi TE-toimisto, jonka kehitys omaan edelliseen vuoteen verrattuna olisi parempaa kuin valtakunnan tason kehitys. Palkkio on enintään 3 prosenttia vuosipalkasta, mikä vastaa noin 1,5 viikon palkkaa.

Työllistymiseen voidaan vaikuttaa myös tehostamalla palveluun ohjausta ja työllistämällä henkilöitä palkkatuella tai starttirahalla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

VM: Suomen talouskasvu jatkuu lähivuosina hidastuen – työttömistä ja piilotyöttömistä riittää tekijöitä työmarkkinoille17.12.2018 11.34
Nousukausi on huipussaan, mutta Suomen suurin työttömyyskassa havahtui poikkeusilmiöön – ”Hakemusten määrä nousi jopa 19 prosenttia”26.11.2018 12.50

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat