Paikallisurheilu

Akilles voitti jääpallon Suomen cupin, Veiterä hyytyi totaalisesti

Akilleen voitto jääpallon Suomen cupissa oli historiallinen.

Timo Pasanen

Lappeenranta | Suomen cupin peli kiinnosti hyvin yleisöä, sillä kentän molemmin puolin oli hyvin väkeä Lappeenrannassa. Veiterän isännöidessä finaalia oli tietysti hienoinen kotikenttäetu.

Se ei kuitenkaan vaikuttanut, sillä Akilles voitti Suomen cupin ensimmäistä kertaa. Loppulukemat olivat 2–3 (2–0) ja Akilles siis mestari. Voitto tuli lopulta yhtenäisen joukkuepelin ansiosta, jokainen Akilleen pelaaja taisteli hienosti.

Voittomaalin laukonut Ville-Veikko Angeria oli helpottunut.

– Saimme pelimme kuntoon koko ajan vain paremmin. Paikkoja oli tehdä useampikin, mutta tämäkin riittää. Olo on helpottunut ja äärimmäisen vapautunut juuri nyt. Uskon tämän vapauttavan meidän peliämme ja saimme tästä uskomattoman voiman loppukauteen. Hieno voitto ja vielä vieraskentällä.

Peli lähti vauhdikkaasti käyntiin ja Akilleella oli heti tuhannen taalan paikka. Andreas Flinck pääsi kuin varkain läpi, mutta Veiterän maalivahti Topi Peuhkuri torjui laukauksen.

Tämän jälkeen molemmat joukkueet hyökkäsivät maltilla ja puolustivat tiiviisti. Veiterän keskikenttä oli ehkä liikkeellä aavistuksen paremmalla jalalla.

Akilleen puolustus oli työllistetty ensimmäisen vartin. Avausmaalissa Veiterän vapaalyönti suuntautui vierasjoukkueen maalin eteen. Veiterän maalitykki Tero Liimatainen pääsi palloon käsiksi ja napautti pallon ohi Akilleen maalivahti Olli Lappalaisen.

Muutama minuutti tästä Liimatainen luisteli Akilleen pelaajilta karkuun ja syötti maalin eteen, josta Tomi Hauska teki jo 2-0.

Ensimmäisen puoliajan loppua kohti Akilleskin sai luistinta liikkeelle ja sai muutaman maalipaikankin. Muutama kulmalyönti ja pari maalilaukasta merkattiin vierasjoukkueelle, mutta kavennusosumaa ei kuitenkaan tullut.

Toisella puoliajalla Akilleella oli vain yksi vaihtoehto. Liikettä piti saada enemmän koko joukkueelle. Sitä kautta takaa-ajon aloittaminen oli paljon helpompaa.

Akilles otti kentän haltuun heti alusta asti. Veiterän luistelu jäi koppiin ja vieraat tulivat hyvällä jalalla heidän maalille.

Ainoastaan kotijoukkueen maalivahti Topi Peuhkuri piti joukkuettaan pystyssä. Akilles vyörytti hyökkäyksiään nyt leveältä ja sai Veiterän ahtaalle.

Akilles sai tehdä täyden päivätyön avausmaalin eteen. Lopulta Rasmus Kettunen pääsi lyömään rangaistuslyönnistä kavennuksen.

Veiterä sinnitteli hyvin vastaan, mutta Akilleen tasoitus tuli lopulta ajassa 88 minuuttia. Rasmus Lindqvisti laukoi maalin kulmalyönnistä. Lopulta ei tarvittu edes jatkoaikaa, kun Akilleen kapteeni Ville-Veikko Angeria teki voittomaalin viimeisellä minuutilla.

– Tämä oli todella hieno voitto cup-taipaleelle. Tehtiin hurja määrä töitä ja uskottiin koko ajan voittoon. Vaikka ratkaisut tulivatkin viimeisillä hetkillä, niin peli meidän koko toisen puoliajan. Tästä on taas hyvä jatkaa liigapeleihin, Akilleen parhaana palkittu Rasmus Kettunen mietti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Suomen jääpallon miesten maajoukkueen päävalmentaja Antti Parviainen nimesi 26 pelaajan MM-ryhmän – Mukana myös ensikertalainen Akilleen Rasmus Kettunen27.12.2018 03.00
Akilles Bandy kaatui Brahenkentällä HIFK Bandyn käsittelyssä2.1.2019 21.19
Veiterä tehokkaana Porvoossa, Akilleen hyvä peli hajosi toisella puoliajalla30.12.2018 23.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat