Paikallisurheilu

Tämän vuoden Korttelikiekossa liikkumisen riemua – Ässät vei lopulta mestaruuden

Uusimaa 49:s Korttelikiekko pelattiin sunnuntaina Porvoon jäähallilla.

Ässät (Kevätkumpu/Tarmola) vei tämän vuoden Korttelikiekon mestaruuden näytöstyyliin. Joukkue tuuletti rajusti voittoaan finaalin jälkeen.

Toni Degerlund

PORVOO | Uusimaa-sanomalehden perinteinen Korttelikiekko pelattiin tänä vuonna poikkeuksellisesti jo tammikuussa. Yleensä tapahtumaan kuuluvat Korttelikiekko ja Uusimaa-liiga on pelattu huhtikuussa, mutta nyt Korttelikiekko (vuonna 2011 ja sen jälkeen syntyneille) ja Uusimaa-liiga (vuosina 2009 ja 2010 syntyneille) järjestetään eri aikaan. Korttelikiekon mestari ratkottiin sunnuntaina Porvoon jäähallilla.

Jääkiekko on tosi hauskaa, kun saa tehdä maaleja.

Kiekkoturnauksen voitti Ässät, jonka joukkue oli koottu Kevätkummun ja Tarmolan lapsista. Ässät kaatoi finaalissa HIFK:n (Peippola/Näsi/Gammelbacka) vakuuttavasti 4–10. Yksi joukkueen tehopelaaja oli jo kolmatta kertaa turnaukseen osallistunut kuusivuotias Liam Järvinen.

– En laskenut maaleja, mutta taisi niitä tulla ainakin kaksikymmentä. Jääkiekko on tosi hauskaa, kun saa tehdä maaleja, vaatimaton Järvinen kommentoi finaalin jälkeen.

– Tämän vuoden turnaus oli kiva, kun oli sekä vaikeita että helppoja vastustajia.

– Haluaisin isona päästä pelaamaan NHL:ään Florida Panthersiin ammattilaisena. Suosikkipelaajani on Aleksander Barkov.

Parasta tässä oli kaikkien lasten riemu jääkiekosta ja liikkumisesta.

Ässien valmentajana toimi Liamin isä Ilkka Järvinen. Mies oli tyytyväinen joukkueensa suorituksiin tämän vuoden turnauksessa.

– Pakko olla tyytyväinen, kun tuli mestaruus, isä Järvinen naureskeli.

– Ihan parastahan tässä oli kuitenkin kaikkien lasten riemu jääkiekosta ja liikkumisesta.

– Joka peliä lähdetään tietysti voittamaan, mutta hymy naamalla.

Jääkiekon harrastaminen kiinnostaa paljon, koska täällä on tosi kivoja kavereita.

Suuri osa Korttelikiekkoon osallistuneista oli nykyisiä kiekkokoululaisia. Mukana oli muutamia ensikertalaisia, jotka eivät säännöllisesti ole harrastaneet jääkiekkoa. Seitsemänvuotias Rasmus Pelander osallistui turnaukseen toista kertaa peräkkäin. Viime vuonna tuli mestaruus Tapparan joukkueessa. Tänä vuonna joukkueen sijoitus oli neljäs.

– Oli kivoja vastustajia ja meillä oli tiukkoja matseja, Pelander toteaa.

– Tein yhden maalin turnauksessa, mutta myös syöttely on tosi hauskaa.

– Jääkiekon harrastaminen kiinnostaa paljon, koska täällä on tosi kivoja kavereita.

Turnauksessa on matala kynnys kokeilla jääkiekkoa ja saattaa syttyä kipinä lajia kohtaan.

Nimensä mukaisesti Korttelikiekko-joukkueet kootaan alueittain, eli turnaus pelataan kaupunginosa- tai kyläjoukkueilla. Kaikki turnauksen ottelut ovat 20 minuutin pituisia. Jotta kaikki pääsisivät jäälle tasapuolisesti, niin kahden minuutin välein soi pilli vaihdon merkiksi. Kentällä on kerrallaan neljä kenttäpelaajaa ja maalivahti.

– Kaikilla on ollut tosi hauskaa ja joka joukkueessa oli kova tsemppi päällä, Huntersin junioreiden valmennuspäällikkö Teemu Karppinen toteaa.

– Turnauksessa on matala kynnys kokeilla jääkiekkoa ja saattaa syttyä kipinä lajia kohtaan. Tästä on helppo tulla mukaan Kiekkokouluun.

Uusimaa-liiga (vuosina 2009 ja 2010 syntyneet) pelataan perinteisesti jälleen huhtikuussa. Tosin ensi vuonna suunnitelmissa on ainakin alustavasti siirtää myös Uusimaa-liiga tammikuulle. Ensi vuonna pelataankin jo 50:s Korttelikiekko.

Korjaus 9.1.2019 klo: 12.34. Ässät kohtasi finaalissa HIFK:n, eikä Tapparan kuten alkuperäisessä jutussa luki.

 

Korttelikiekko 2019 joukkueet

Kärpät (Keskusta/Huhtinen): Lionel Eriksson, Jonathan Eriksson, Reino Lahti, Elija Lindell, Miko Heiman, Mikael Padatsu, Anton Fredlund ja Paulus Häyrynen. Valmentaja Julian Turunen Forsbäck.

Ässät (Kevätkumpu/Tarmola): Liam Järvinen, Eemeli lehtonen, Perttu Salo, Veeti Pääkkönen, Elea Järvinen, Jaakko Lapveteläinen ja Otto Bärlund. Valmentaja Ilkka Järvinen.

HIFK (Peippola/Näsi/Gammelbacka): Leon Wiiala, Rasmus Kiikkinen, Ian Lehtinen, Robin Kynsijärvi, Lenni Wiiala, Miko Ojala, Onni Wiiala, Touko Backman, Eeli Asikainen ja Noel Asikainen. Valmentajat Mikko Wiiala ja Lauri Lehtinen.

Saipa (Eestinmäki/Ernestas/Hornhattula): Niklas Heinonen, Otto Sormunen, Hemmo Sormunen, Amanda Baarman, Anton Baarman, Olavi Bruun, Elliot Paunila ja Seba Ahlberg. Valmentaja Pasi Sormunen.

Jokerit (Tolkkinen/Haikkoo): Alexander Björkman, Vincent Lindroos, Lenni Aaltonen, Marten Loorits, Jimi Kallio, Julius Lanzett, Sulo Tennberg, Tobias Eriksson ja Lucas Lindqvist. Valmentajat Mikko Björkman ja Kalle Alanen.

Tappara (Askola/Hinthaara/Kerkkoo): Aaron Kauppi, Roope Leskinen, Viljami Leppänen, Antti Sivonen, Kevin Seger, Nathaniel Karbin, Amira-Christina Karbin, Santtu Keravuori, Rasmus Pelander, Aleksi Nikula ja Akseli Granroth. Valmentajat Jussi-Pekka Leppänen ja Ari Sivonen.

Korttelikiekko 2019 tulokset

Alkusarja: HIFK–Saipa 10–0, Jokerit–Ässät 4–5, HIFK–Ässät 8–6, Jokerit–Saipa 11–0, Tappara–Saipa 3–0, Kärpät–Ässät 1–10, Tappara–Ässät 1–11, Kärpät–Saipa 7–1, HIFK–Tappara 2–3 Kärpät–Jokerit 0–7, Tappara–Jokerit 2–4 Kärpät–HIFK 3–16, HIFK–Jokerit 8–4 Saipa–Ässät 2–13, Tappara–Kärpät 8–2.

Playoffit: HIFK–Tappara 11–2, Ässät–Jokerit 6–5, Saipa–Kärpät 2–6.

Finaali ja pronssipeli: HIFK–Ässät 4–10, Tappara–Jokerit 2–3.

Sijoitukset: 1) Ässät, 2) HIFK, 3) Jokerit, 4) Tappara, 5) Kärpät, 6) Saipa.

Korttelikiekko

Uusimaa-lehden Korttelikiekkoa on pelattu vuodesta 1971 lähtien joka kevät. Se on tarkoitettu 10-vuotiaille ja sitä nuoremmille lapsille.

Vuodesta 2006 lähtien turnaus on jaettu kahteen seuraavasti: 9–10-vuotiaat pelaavat Uusimaa-liigaa ja Korttelikiekko on 8-vuotiaiden ja sitä nuorempien turnaus.

Uusimaa isännöi myös Korttelifutista, Korttelibandya ja yleisurheilun Vasakisoja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Korttelikiekko tippuu jäälle sunnuntaina1.1.2019 18.59
Porvoon jäähallissa Korttelikiekko sai kyytiä viikonloppuna ja poikakin pääsi saunaan17.4.2018 06.00
Kevätkummun HIFK on Korttelikiekon mestari5.4.2017 06.00
SaiPan ja Oilersin juhlat Korttelikiekossa5.4.2016 21.01

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Uusimaa uudistuu

Tilaa entistä monipuolisempi verkkopalvelumme tarjoushintaan

VerkkoPlus 3kk vain 8,90 e/kk

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat