Puheenaihe

Uusimaa kamppailee nyt lumimassojen keskellä, yöllä satoi jopa 15 senttiä – lentoja perutaan Helsinki-Vantaalla

Uudellamaalla on yön aikana satanut runsaasti lunta, joka hankaloittaa tieliikennettä. Vakavilta onnettomuuksilta on kuitenkin vältytty. – 

Päivi Tuovinen / Arkisto

Uudellemaalle on tänään luvassa huonoa tai erittäin huonoa ajokeliä. Ilmatieteen laitoksen mukaan lumisateen pohjoisraja kulkee Turun ja Lahden kautta itäiseen Suomeen.

Tästä etelään lunta on yön aikana tullut eräillä alueilla 10–15 senttiä. Esimerkiksi Helsingin Kaisaniemessä lumensyvyys on nyt 14 senttiä.

Iltapäivää kohden sää alkaa poutaantua lännestä alkaen. Valtaosassa maata päivä on enimmäkseen poutainen, ja maan pohjoisosassa on myös paikoin selkeää. Paikoitellen lunta voi tulla vielä pitkin päivää.

Iltapäivään mennessä lumisade lakkaa Uudellamaalla, mutta eteläisessä Karjalassa lunta saattaa tulla iltaan saakka. Lämpötila säilyy Uudellamaalla juuri ja juuri pakkasen puolella.

Helsingin pelastuslaitoksen mukaan vakavilta onnettomuuksilta on aamun aikana kuitenkin vältytty.

Lentomatkustajien on lumisateen takia syytä varautua lentojen peruuntumisiin ja myöhästymisiin aamulla, kertoo Finnair verkkosivuillaan. Tähän mennessä keskiviikkoaamun lennoista on peruttu kuusi lentoa. Viisi lennoista on kotimaan lentoja, lisäksi yksi lento Brysseliin on peruttu.

Lumisade viivästytti lentoja Helsinki-Vantaan lentoasemalla myös tiistaina iltapäivällä ja illalla.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat