Paikalliset

Porvoolainen Linda Sonntag päätti MM-kilpailun jälkeen, että nyt riittää koko fitness – mutta kuinka sitten kävikään?

Linda Sonntag innostui kuntosalitreenistä niin, että on nykyään 45-vuotiaana mukana fitnesskilpailujen EM- ja MM-kisoissa. Seuraavat kisat ovat huhtkikuussa.

Juha Perämäki

PORVOO | Paljasjalkainen porvoolainen Linda Sonntag, 45, on kolmen lapsen äiti, joka on nähty aiemmin paljon julkisuudessa muun muassa mallitöiden ja fitneskilpailujen myötä.

Hän aloitti työelämässä jo alle 20-vuotiaana ja on kouluttautunut vuosien mittaan aina tehtävän edellyttämällä tavalla. Sonntag työskenteli vuosia lentoemäntänä, kuntokeskuksen johtajana ja viimeiset vuodet yrittäjänä omassa kuntokeskuksessaan, minkä työn myötä hän kouluttautui muun muassa Suomen Fitnessurheilu -yhdistyksen fitnessvalmentajaksi ja ravitsemus- ja kuntosaliohjaajaksi.

Mikä on parasta Porvoossa ja missä olisi parantamisen varaa?

– Parasta Porvoossa taitaa olla kesä. Parannettavaa näkisin ainakin ostosmahdollisuuksissa, ettei aina tarvitsisi ajaa pääkaupunkiin asioimaan. Ehkäpä keskustakin kaipaisi jotain piristystä, ettei koko kaupungin vetovoima olisi vain vanhan kaupungin varassa.

Jos sinulla olisi kaikki valta ja voima, niin mitä muuttaisit Porvoossa?

– Jos moiset voimat olisi, niin ehkä ainakin kaikki keskustassa autiona lojuvat kiinteistöt puhaltaisin nurin ja tekisin tilalle tyylikkäitä ja kohtuuhintaisia asuntoja ja liiketiloja. Samalla poistaisin kyllä kaikki pysäköintimaksut keskustan alueelta tai ainakin selkiyttäisin sitä kylttiviidakkoa hieman.

Miten urheilu ja liikunta kuuluvat elämääsi?

– Olen liikkunut aina enemmän ja vähemmän, mutta viimeisen reilut 20 vuotta kuntosalitreeni on vienyt totaalisesti mennessään. Saan tästä mielettömästi energiaa ja hyvää oloa, ja yritän välittää samaa fiilistä myös omille asiakkailleni.

Koska seuraavan kerran nouset fitneskisoissa kilpailulavalle?

– Kisasin viime kevään Fitness Classic -kisaa lukuunottamatta kaikki kilpailut bikini fitness -sarjassa ja bikini fitness EM-kisoissa tuli keväällä pronssimitali. Osan kilpailuista kilpailin myös yleisen sarjan puolella. Vuonna 2018 tuli mittariin kuusi eri kisaa ja viimeisimmän eli joulukuisen MM-kilpailun jälkeen tuli tunne, että nyt riittää koko fitness. Se päätös tosin kesti noin tunnin. Seuraavan kerran kilpailen huhtikuussa masters SM-kilpailuissa Kulttuuritalolla – nyt tosin taas siellä body fitness puolella.

Onko sinulla laulamiseen liittyviä haaveita?

– Laulaminen on tosiaan jäänyt viimeisten vuosien varrella aika paljon kilpaurheilun jalkoihin, mutta toki sitä aina hetkittäin tulee laulettua. Fiiliksen mukaan mä sitä teen. Treenaan laulua nykyisin omassa kotistudiossa, mutta vielä sekin päivä koittaa, että hyppään taas lavalle. Tahtoa ainakin olisi ja oman uuden musiikin tekeminen tietenkin on aina mielessä. Olen aina uskonut unelmiin ja tehnyt töitä niiden toteutumiseksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Linda Sonntag toi Bikini fitness-lajin EM-kilpailuista kotiin pronssia7.5.2018 23.55
Linda Sonntag mitaleille16.6.2016 07.00
Porvoolainen Linda Sonntag MM-hopealle17.6.2015 21.17
Fitness-Emmi, 25, haluaa kirkastaa menestystään – "Painolla ei ole merkitystä, vaan sillä miltä lavalla näyttää"1.1.2018 20.34
Fitnessmallin sydän oli pysähtyä nuorena – "Minulle alkoi kehkeytyä nälkiinnyttämisestä rasvamaksa"9.8.2017 06.45
Fitness-äiti voi pahoin nähtyään perheen kauppakärryn – "Miksi lasten eteen tungetaan sokeria ja lisäaineita"12.5.2017 10.19

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat