Paikallisurheilu

Pyörällä Pariisiin, Pamela Blomqvist kerää taitoa ja kuntoa, jotta pitkä ajomatka sujuisi

Sipoolainen Pamela Blomqvist hio talven kuntoaan pyöräilemällä, jotta matka Pariisiin sujuu kesällä hyvin.

Timo Pasanen

SIPOO | Team Rynkeby-God Morgon on hyväntekeväisyystiimi, joka pyöräilee joka kesä Pariisiin varojen keräämiseksi vakavasti sairaille lapsille.

– Olin katsomassa viime vuonna reissuun lähteviä ja innostuin heti, Pamela Blomqvist sanoo.

Kyseessä on liikunta- ja hyvinvointihanke, joka inspiroi vuosittain tuhansia ihmisiä tekemään hyvää toisille ja samalla itselleen.

– Ryhmä treenaa motivoituneesti lähes vuoden ja jokainen osallistuja pyrkii voittamaan itsensä. Motivaattorina on viikossa ajettava 1.200 kilometrin Tour de Paris -pyöräily.

Sipoolainen Blomqvist ei ole koskaan aiemmin pyöräillyt lyhyitä retkimatkoja enempää.

– Ymmärsin, että mukaan otetaan erilaisia ihmisiä ja taustana ei tarvitse olla pyöräilijää. Hain mukaan tiimiin ja otin paikan ilolla vastaan. Mukana on myös se, että kerätään rahaa syöpään sairastuneille lapsille, nuorille ja heidän perheilleen.

Blomqvist korostaa, että jokainen mukana oleva tiimin jäsen maksaa kaikki kulut itse.

– Olen syksyn aikana ostanut itselleni tiimin maantieajoon soveltuvan polkupyörän. Sen lisäksi maksan kaikki muut kulut mm. ajovaatteet, matka-, ruokailu- ja majoituskulut. Kaikki tiimin keräämät varat menevät lyhentämättömänä vakavasti sairaille lapsille, Blomqvist painottaa.

Liikuntaa sipoolainen on toki harrastanut aiemmin, pelannut jopa lentopallon ykkössarjan karsinnoissa.

– Tämä pyöräily on taas jotain aivan muuta, joten toki reissu jännittää hieman. Seitsemän päivän ja 1.200 kilometrin ajomatkasta Travemündesta Pariisiin ei oikein osaa vielä ajatella mitään. 80-200 kilometrin päivämatkoja on kuitenkin edessä. Ennen kesän reissua pitäisi saada maantieajoa alle sellaiset 2.500 kilometriä. Keväällä pitää siis ajaa myös pitkiäkin matkoja, mutta ihan mielelläni sen teen.

Pamela sanoo, että tiimin yhteiset treenit alkoivat lokakuun alussa.

– Viikko-ohjemassa on ollut peruskuntoa, vauhtikestävyyttä ja sen lisäksi myös jokaisen henkilökohtaiset treenit. Kaikki tukevat ja kannustavat itsensä ylittämiseen ja antavat motivaatiota treenaamiseen. Treeniohjelmat on suunniteltu niin, että on sitten hyvät eväät ajaa viikossa Pariisiin.

Helsingin joukkue on kooltaan 40 ajajaa ja huoltotiimi päälle. Joukkueessa on sekä jo aikaisemmin mukana olleita että täysin keltanokkia – tasaisesti naisia ja miehiä ja ikäjakauma on reilusta kahdesta kymmenestä noin seitsemäänkymmeneen. – Huoltojoukoissa oleva tiimin juniori on 7-vuotias. Tästä eritaustaisten henkilöiden ryhmästä hitsautuu vuoden aikana vahvasti yhteen hiileen puhaltava pyöräilytiimi. Hyväntekeväisyys on myös tärkeä osa minun matkassani Pariisiin, Blomqvist kertoo..

Team Rynkeby - God Morgon

Perustettiin vuonna 2002, kun 11 pyöräilyn harrastajaa, joilla oli yhteyksiä Rynkeby Foodsiin, päättivät pyöräillä Pariisiin nähdäkseen Tour de Francen maaliintulon.

Sponsoriyritysten maksamista varoista 38 000 kruunun ylijäämä lahjoitettiin Odensen yliopistollisen sairaalan lasten syöpäosastolle - uusi traditio oli syntynyt.

Sponsoreilta ja muilta tukijoilta saamansa varat tiimi antaa lyhentämättömänä Aamu Säätiölle ja Sylva ry:lle. Vuonna 2018 Suomessa kerättiin 886.372 euroa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat