Paikalliset

Monninkylän kouluasiat riepoteltavana vanhempainillassa ja foorumilla

Näin lohduton oli näkymä Monninkylän koulun siipirakennuksen palon jälkeen. Nyt sen purku on käynnissä ja päätös uudisrakentamisestakin tehty. Vanhemmat ovat tyytymättömiä kunnan viestintään ja avoimuuden puutteeseen asiassa.

Arkisto/Jouni Martikainen

Askolan tekninen lautakunta päätti keskiviikkona Monninkylän uudiskoulun hankinnasta ja väistötilojen vuokraamisesta, missä tekninen johtaja Esko Halmesmäki sai valtuudet vuokraukseen. Yhden parakin vuokrakustannukset ovat noin 15 000 euroa vuodessa.

Vanhan palaneen koulurakennuksen purkutyö on käynnissä. KRV-urakkana toteutuva uudisrakennus tulee sen tilalle ja käsittää hankesuunnitelman mukaan 952 kerrosneliömetriä eli kahdeksan opetustilaa yhdessä kerroksessa. Uudisrakentaminen on tarkoitus aloittaa keväällä purkutöiden päätyttyä.

Askolan kunta järjesti torstaina 10. tammikuuta Monninkylän koululla vanhemmille ja muille asukkaille tiedotus- ja keskustelutilaisuuden, josta kunta ei kuitenkaan tiedottanut julkisesti kaikille kuntalaisille.

Kunnanjohtaja Jouni Martikainen ja sivistystoimen johtaja Pirkko Hynninen vastasivat tilaisuudessa kysymyksiin. Tekninen johtaja tai teknisen lautakunnan jäseniä ei ollut paikalla.

Vanhempien mielipiteiden vaihtaminen illan keskusteluista ja koulutiloista käy vilkkaana myös Facebookin Askola foorumilla.

Asukkaat ja etenkin sisäilmaongelmista kärsivien lasten vanhemmat ovat tyytymättömiä kunnan viestintään ja avoimuuden puutteeseen ja siihen, että "raha menee lasten terveyden edelle." Etenkin oireilevien lasten vanhemmissa on epäillään kunnan koulutiloista teettämien tutkimusten luotettavuutta. Ihmettelyä sai myös keskusteluillassa osakseen myös se, että uudesta rakennuksesta rakennetaan valmiiksi liian pieni.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Monninkylän koulun väistötiloista päättäjille tietoa vasta juuri ennen kokousta? – "Kyllä me voidaan sitten lähettää näitä tietoja sähköpostiin"8.1.2019 14.14
Monninkylän koulusta uudet suunnitelmat: luokkahuoneet nyt, liikuntasali myöhemmin? – lautakunta saa kustannustietoa vasta kokouksessa8.10.2018 17.00
Monninkylä, Vakkola, Onkimaa, Tiilää, Huuvari ja Juornaankylä ovat pian historiaa – postitoimipaikkojen nimet Askolaksi18.8.2018 06.40
Askolan koulupalo: tekijät koululaisia, yksi ilmoittautui itse poliisille8.1.2019 12.09
Askolanparkissa taas kaikki kunnossa – ravintolan perustaja palasi keittiöön12.1.2019 10.30
Mielensäpahoittaja pyörähteli maikkarilla Askolan maisemissa – Katri Helena vei, Kinnunen vikisi9.1.2019 18.49

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat