Paikalliset

Askolanparkissa taas kaikki kunnossa – ravintolan perustaja palasi keittiöön

Necmettin Yildirim vakuuttaa, että ravintolassa on nyt kaikki kunnossa eikä asiakkaiden tarvitse olla enää mistään huolissaan.

Juha Perämäki

ASKOLA  |  Askolan Kirkonkylässä sijaitsevassa Askolanpark Restaurantissa on viime viikkoina pyyhitty kirjaimellisesti vanhan vuoden pölyjä pöydiltä. Ravintolan perustaja ja yrittäjä Necmettin Yildirim on palannut pitkän sairasloman jälkeen takaisin töihin.

– Olin neljä kuukautta poissa. Annoin ravintolan toisen henkilön hoitoon, koska tiesin joutuvani olemaan pitkään pois. Luotin, että hän on ammattilainen ja pitäisi paikastani huolta. Halusin, että tämä paikka säilyy täällä. Sitten kävi näin, Yildirim huokaa.

Porvoon kaupungin terveydensuojelu joutui puuttumaan ravintolan toimintaan kiireellisin toimenpitein marraskuussa.

– Väliaikainen yrittäjä oli sotkenut pahasti asiat. Ruoka oli erilaista, kuin meillä on ollut. Oli iso pakastin, josta oli kaasu loppunut ja ruokaa mennyt pilalle. Pahinta oli, että asiakas sai täällä ruokamyrkytyksen. Nyt me olemme tehneet paljon töitä, että saamme maineemme takaisin, Yildirim kertoo.

Yildirim on onnellinen voituaan palata takaisin töihin, mutta työsarkaa riittää. Asiakkaat ovat ymmärrettävästi kaikonneet.

– Tämä sotku on hermostuttanut minua vähän, sillä se on sekoittanut meidän tilanteemme pahasti. Ravintola ehti saada niin huonon maineen, että äsken eräs asiakas kysyi, uskaltaako tilata kanaa. Kyllä uskaltaa! Vakuutan, että kaikki on hyvää, puhdasta ja turvallista.

Paikat kiiltävät puhtauttaan ja kaikki on kunnossa myös terveysviranomaisten näkökulmasta.

– Tilanne on nyt aivan toinen. Meillä ei ole paikasta enää mitään huomautettavaa, kaikki on nyt hyvin, elintarvikevalvonnan päällikkö Seija Heikkinen vahvistaa.

Yildirim on nostanut tiskille asiakkaiden nähtäväksi todistuksen kebab-lihan kotimaisesta alkuperästä. Laitteitakin on uusittu. Kansiossa on tarkasti eriteltynä ja raportoituna kaikki elintarvikkeisiin ja niiden säilytykseen liittyvä tieto.

– Haluan kaikkien näkevän, että asiat ovat täällä sataprosenttisesti kunnossa. Väliaikainen yrittäjä on lähtenyt pois ja hän vei kaikki tavaransa mukanaan. Nyt täällä on kaikki samalla tavalla kuin ennen häntä, Yildirim sanoo.

Huhtikuussa perustettu ravintola otettiin keväällä hyvin vastaan ja asiakkaita riitti runsain määrin pitkälle läpi kesän. Ongelmat alkoivat syksyllä Yildirimin sairasloman myötä.

– Nyt pikkuhiljaa ihmiset ovat uskaltaneet tulla takaisin. Moni vanha asiakas on tullut juttelemaan. Se on mukavaa. Toivon, että ihmiset tulevat katsomaan ja voivat huomata itse, että ruoka on hyvää ja kaikki on kunnossa, hän toivoo.

Yrittäjällä on 15 vuoden kokemus ravintola-alalta. Pitkä kokemus on opettanut, mikä toimii.

– Tärkeintä on hyvä laatu ja hyvä palvelu, Yildirim sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Broilerit säilytettiin lämpimässä – askolalaisravintolasta vietiin läjäpäin ruokia hävitettäväksi23.11.2018 17.05
Askolan Kirkonkylässä aukesi uusi ravintola: "Asiakkaat toivoivat meitä tänne" 7.4.2018 20.00
Yli 100 kebabravintolaa jättisyynissä: Karuja tuloksia – "Mahdollinen ruokamyrkytyksen aiheuttaja"11.1.2019 20.00
Suomen burgerisota kiihtyy – Heseltä kotimaahan jopa 15 uutta ravintolaa9.1.2019 08.26

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat