Paikalliset

Iltoihin sekä iloa että huipputaitoa – Minna ja Kepa käynnistävät Happy Jazz Clubin

Minna Lasanen on monipuolinen laulaja ja esiintyjä. Hänen isänsä Pentti on yksi suomalaisen jazzin legendoista.

Maria Kalmi

PORVOO | Porvoolainen Minna Lasanen on musiikin ammattilainen toisessa polvessa. Nyt hän aikoo tehdä kunniaa isänsä Pentin, suomalaisen jazz-legendan uralle ja alkaa järjestää Porvoossa jazz-klubi-iltoja. Minnan järjestäjäkumppanina on oma puoliso, rumpali Kepa Kettunen.

Ensimmäinen Happy Jazz Club kutsuu yleisöä keskiviikkoiltana. Lasanen on ehtinyt pohtia kuviota pitkään ja puhunut paljon ystäviensä kanssa siitä, millaista Porvooseen kaivattaisiin.

– Törnroosin Tumppi on järjestänyt Steamin´ klubejaan milloin missäkin ja sitten on tietenkin Porvoo Jazz Festival, mutta me pyrimme iloiseen illanviettotapahtumaan, jossa yleisö ja muusikot ovat yhdessä, Lasanen visioi.

Saa tanssia, ottaa drinkkejä ja toivoa kappaleita.

Helsingissä ja monissa muissakin kaupungeissa on jazz-klubeja, joiden ohjelmisto tarjoaa kuunteluelämyksen asianharrastajille, mutta myös toimivan taustamusiikin hauskanpidolle.

– Konserttitilanne ei miellytä läheskään kaikkia. Meillä saa tanssia, ottaa drinkkejä ja toivoa kappaleita, Lasanen vinkkaa.

Paranoidiatai Rakkaus on lumivalkoista ei silti kannata odottaa. Jazz-klubi tarjoaa Lasasen mukaan lähestyttävää ja iloista jazzia, swingiä, evergreenejä ja lattareita. Vierailevista muusikoista riippuen voidaan seikkailla eri suuntiin.

– Keskiviikkona Porvooseen tulee Dan Antone, joka on hänkin toisen polven ammattilainen. Dan on uskomaton pianisti, joka lisäksi soittaa bassoa vasemmalla kädellä. Se on todella näkemisen arvoista, Lasanen kehuu.

Illan henkeä ja monipuolisuutta kuvaavat Lasasen poiminnat varmoista vedoista. Ne ovat Bye Bye Blackbird, Misty ja Nature Boy. Hienoja ja viihdyttäviä lauluja laajalla skaalalla.

– Jazz-klubit ovat aina ainutlaatuisia, koska improvisointi kuuluu iltoihin.

Lasanen viihdyttää ihmisiä Ruotsin-laivoilla ja tekee keikkoja oman bändinsä kanssa. Helmikuun puolivälissä hän laulaa Vuotalossa Rajaton Jazz Festivalin pääesiintyjänä.

Kepa Kettunen on rumpalina sekä Agentsissa että Riku Niemi Orchestrassa. Agents ja HIM-vokalisti Ville Valo julkaisevat ensi kuussa albumin, jonka tiimoilta keikkaillaan kevätkesästä.

82-vuotias Pentti Lasanenkin pystyy yhä saksofonin kanssa melkoisiin suorituksiin. Jos tyttären klubi-illat Porvoossa löytävät yleisönsä, voi hänkin nousta lavalle.

Happy Jazz Club

Minna Lasanen ja Kepa Kettunen järjestävät jazz-iltoja Porvoon Kliffa & Klubissa (Jokikatu 31).

Ensimmäinen klubi-ilta on keskiviikkona 16.1. kello 20–22.

Illan esiintyjät ovat Lasanen (laulu), Kettunen (rummut) ja Dan Antone (piano, basso).

Helmikuun klubi-ilta jammaillaan keskiviikkona 13.2. kello 20–22.

Lavalle nousevat Lasasen ja Kettusen lisäksi Zhenya Gimer (piano, klarinetti) ja Pekka Sarmanto (kontrabasso).

Pääsymaksu 9 euroa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Minna Lasanen huippubändin vokalistina – kokoonpanossa neljä jazz-legendaa 5.4.2016 16.12

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat