Puheenaihe

Sanni, Jenni Vartiainen, Saara Aalto vai joku muu? Äänestä kenet pitäisi palkita Emma-gaalassa

Warner Music Finland

Launtaina järjestettävässä Emma-gaalassa jaetaan jälleen arvostettuja palkintoja suomalaiselle musiikkialalle.

Eräs palkintokategorioista on vuoden naissolisti, jossa tänä vuonna ovat ehdolla Sanni, Saara Aalto, Alma, Jenni Vartiainen, Janna sekä Anna Puu. Alla artistien Emma-gaala -sivulta löytyvät viralliset esittelyt sekä äänestys.

Äänestä kenelle heistä kuuluisi vuoden naissolistin palkinto

ALMA

ALMAn hittijulkaisuja (mm. Cowboy, Dye My Hair, Chasing Highs, Phases feat. French Montana, Heavy Rules Mixtape) on kuunneltu yli 350 miljoonaa kertaa ympäri maailmaa ja muun muassa BBC Music on nimennyt hänet arvostetulle Sound of 2018 -listalle. ALMA työstää parhaillaan albumiaan Los Angelesissa ja hänestä povataan seuraavaa globaalia supertähteä. ALMA on aiemmin palkittu Emma Gaalassa Vuoden tulokkaana ja Vuoden biisistä (“Chasing Highs”) sekä kahdella Vuoden vienti -Emmalla.

Levy-yhtiö: PME Records / Warner Music

ANNA PUU

Anna Puu julkaisi elokuussa viidennen studioalbuminsa Nälkäinen sydän. Levy nousi suoraan Suomen virallisen albumilistan ykkössijalle ja se on ylittänyt kultarajan. Levyltä irrotettua Me ollaan runo -singleä on soitettu radioissa jo yli 5600 kertaa, ja syyskuussa se nousi radioiden soitetuimmaksi kappaleeksi. Albumin julkaisua seuranneena päivänä Anna Puu nousi Flow Festivalin lavalle INTERGALACTIC LOVE ODYSSEY -erikoiskeikallaan. Flow’sta käynnistyi syksyn kiertue, joka huipentuu joulukuussa kolmeen loppuunmyytyyn Tavastian-keikkaan. Hän on julkaissut viisi studioalbumia ja yhden kokoelmalevyn: Lukuisilla Emmoilla palkittu Anna Puu on ollut mukana Vain elämää -televisiosarjassa syksyllä 2016 sekä Voice of Finland -ohjelman tähtivalmentajana vuosina 2017 ja 2018.

Levy-yhtiö: EMI Capitol

JANNA

Janna julkaisi toisen suomenkielisen albuminsa Spektri syyskuussa. Spektri streamasi yli kultarajan jo ennen julkaisuaan ja sitä on kuunneltu jo reilusti yli platinarajan ylittävä määrä eli 20 miljoona kertaa. Albumin lauluissa käsitellään rakastumista, odotusta, eroa, pelkoa, täyttymystä ja mustasukkaisuutta – aiheita, jotka puhuttelevat meitä kaikkia. Albumilla kuullaan myös nimekkäitä vierailijoita: Pyhimys, Kasmir, Tuure Kilpeläinen ja Nikke Ankara.

Levy-yhtiö: Universal Music

JENNI VARTIAINEN

Yli 10 -vuoden soolouran luonut Jenni Vartiainen teki näyttävän paluun vuonna 2017 Turvasana-singlen myötä. Taukonsa aikana Jenni Vartiainen sävelsi ja sanoitti kappaleita uudella ja rohkeammalla tavalla ja muokkasi tuotantotiimiään. Neljäs studioalbumi Monologi julkaistiin elokuussa. Platinaa myynyt albumi meni suoraan albumilistan kärkeen ja Made in heaven -sinkku nousi Spotifyn kuunnelluimmaksi kappaleeksi. Albumin kappaleet ovat menestyneet myös radioissa ja Väärään suuntaan nousikin radioiden soitetuimmaksi kappaleeksi keväällä 2018. Jenni Vartiainen esiintyi ensimmäistä kertaa Hartwall Arenalla 16.11. 

Levy-yhtiö: Warner Music

SAARA AALTO

Näyttävistä esiintymisistään tunnettu Saara Aalto löi itsensä läpi lopullisesti sijoittumalla toiseksi Englannin kovatasoisessa X-Factor –kilpailussa 2016. Kansainvälistäkin huomiota kerännyt multilahjakkuus edusti Suomea Euroviisuissa vuonna 2018 yli seitsemän miljoonaa striimiä keränneellä Monsters-kappaleellaan ja on sen jälkeen kiertänyt niin Euroopassa kuin Suomessakin keväällä 2018  julkaistun Wild Wild Wonderland –albuminsa tiimoilta.
Wild Wild Wonderland -levyä ovat Saaran kanssa olleet tekemässä mm. Joy ja Linnea Deb Ruotsista, Kylie Minoguen, U2:n ja Spice Girlsien kanssa töitä tehnyt  Richard ’Biff’ Stannard, Joan Osbournelle One of Us-hitin kirjoittanut Eric Bazilian  ja mm. Pet Shop Boysia tuottanut Brian Higgins.  Kotimaisista biisinkirjoittajista Saara Aallon lisäksi mukana olivat Lasse Kurki, Matias Keskiruokanen ja Axel Ehnström. Kevättalvella 2019 Aalto kilpailee Englannin Dancing On Ice -ohjelmassa.

Levy-yhtiö: Warner Music

SANNI

SANNIn kappaleet yltävät yksi toisensa perään suoratoistopalveluiden sekä radiolistojen kärkisijoille ja ”Että mitähän vittua” rikkoi päivittäisen striimausennätyksen Spotifyssa. SANNI on palkittu Vuoden naisartistina Emma Gaalassa kahdesti, ”2080-luvulla” palkittiin Musiikkikustantajat ry:n Vuoden biisinä ja kaikki hänen kolme albumiaan ovat myyneet tuplaplatinaa. SANNI on villinnyt keikkalavoja ympäri Suomen sekä esiintynyt Hartwall Arenalla.

Levy-yhtiö: Warner Music

 

Kuka pitäisi palkita vuoden naissolistina

Saara Aalto
56% (416 ääntä)
Jenni Vartiainen
20% (148 ääntä)
Sanni
9% (68 ääntä)
Anna Puu
7% (53 ääntä)
Alma
6% (48 ääntä)
Janna
2% (15 ääntä)
Ääniä yhteensä: 748

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat