Puheenaihe

Nainen menetti rahaa ovelassa pakkasillan huijauksessa – "En tiedä mitä olisi lopulta käynyt, jos olisin ollut yksin kotona"

Arkisto

Kaksi nuorta miestä koputti sipoolaisperheen kotiovelle sunnuntai-iltana Nikkilässä. Kodissa asuva nainen avasi oven nuorille miehille, jotka pyysivät apua hinauspalvelun numeron löytämiseksi.

– Nuoret miehet sanoivat, että heidän autonsa oli ajautunut ojaan. En ole aivan varma, että olivatko he täysi-ikäisiä, nainen sanoo Sipoon Sanomille.

– He toivoivat minun auttavan hinauspalvelun numeron etsimisessä. Nuoret miehet sanoivat, että heillä ei ollut hinauspalvelun numeroa.

Vieraat saivat luvan istua kodin eteisessä lämpimässä, suojassa kovalta pakkaselta.

– Menin toiseen huoneeseen etsimään hinauspalvelun puhelinnumeroa, nainen kertoo.

– Sillä aikaa yllätysvieraat huusivat eteisestä, että he käyvät tupakalla pihalla.

– Sen jälkeen heitä ei enää näkynyt.

Vasta aamulla sipoolaisnainen avasi eteisessä olleen käsilaukkunsa. Samalla nainen tajusi, että sunnuntai-illan yllätysvieraat olivat varkaita.

– Lompakkoni oli varastettu laukusta. Minulta oli viety käteistä, kolme pankkikorttia ja ajokortti sekä paljon muitakin minulle tärkeitä kortteja.

Nainen kertoo, että yllätysvieraat olivat noin 175- ja 185-senttisiä.

– Molemmat olivat suomalaisia.

Jälkikäteen nainen ymmärsi, että sunnuntai-illan yllätysvierailu hänen kodissaan olisi voinut aiheuttaa koettuakin suuremmat menetykset.

– Nämä yllätysvieraat kuulivat numeroa etsiessäni, että myös mieheni oli kotona. He ehkä pelästyivät sitä vähän. En tiedä mitä olisi lopulta käynyt, jos olisin ollut yksin kotona.

Sipoolaisnainen teki välittömästi rikosilmoituksen, kun hän havaitsi, että lompakko oli viety.

– Haluan varoittaa nyt myös muita ihmisiä. Nämä varkaat saattavat yrittää vastaavaa kuviota jatkossakin jonkun toisen kotona.

– Tämä tapahtunut harmittaa minua monella tavalla. Taloudellisen menetyksen lisäksi uusien korttien hankkimisessa on oma vaivansa.

– Pahinta tässä on se, että menetin luottamukseni vieraisiin ihmisiin. Olen tottunut siihen, että voin pyytää apua ja on hyvä antaa apua heille, jotka sitä tarvitsevat. Nyt en enää uskalla päästää vieraita ihmisiä kotiini.

Asiasta uutisoi ensin Sipoon Sanomat.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat