Paikallisurheilu

Sebastian Holmström haki kaksi voittoa Rokkirallin Sipoon kisasta

Kisassa nähtiin Sipoon ja Porvoon välinen kova kamppailu.

Riverside Racingin Sebastian Holmström (3) otti Sipoosta kuvan etuvetoisten voiton ja myös Super-luokan voiton.

Timo Pasanen

SIPOO | Rokkirallin Sipoon osakilpailusta tuli naapurikuntien välinen kisa. Porvoolainen kuljettaja voittipääluokista pytyt, mutta kotiradan sipoolaiset hakivat myös hyviä sijoituksia. Team Sipoon Poikien järjestämä perinteinen Paippisten ajopäivä onnistui yli odotusten.

Rata oli jäädytetty ensiluokkaiseen kuntoon ja korkeat vallit imivät autoja tehokkaasti syleilyynsä. Yhdessä takavatoisten lähdössä yhteensä neljä autoa sai odotella erän loppumista ja traktoria lumivallien keskellä.

Ajajat kehuivat rataa ja järjestelijöitä, sillä puitteet olivat huippuluokkaa.

Rokkirallin Super-luokan johdossa kahden osakilpailun jälkeen on porvoolainen Riverside Racingin Sebastian Holmström. Ajohommat maistuvat hänelle sen verran hyvin, että Holmström johtaa myös etuvetoisten luokkaa kahden osakilpailun jälkeen.

Sipoossa Holmströmille tuli hieno tuplapotti, kun hän voitti kaksi luokkaa, superin ja etuvetoiset.

– Oli todella hienoa saada molempien luokkien voitot, sillä sitä jahtasin tosissaan. Superin semifinaalissa oli ohjelmaa, kun lähtösuoran päässä kävin hangessa. Samassa rytäkässä oli Timo Heinonen, joten jouduimme hakemaan vauhtia C-, ja B-finaalista. Päästiin pitkän kaavan mukaan Timon kanssa A-finaaliin. Sain hyvän lähdön ja pääsin sitä kautta johtoon ja pystyin sitten ottamaan superin voiton, Holmström kertaa.

Riverside Racingin Timo Heinonen tuli Sipoossa kaverinsa peräpölyissä Super-luokan toiseksi. Samalla Heinonen varmisti kakkospaikan kahden osakilpailun jälkeen.

– Seurakaveri Basse (Holmström) ykkönen ja minä kakkonen, niin ei olisi voinut päivä paremmin mennä, Heinonen fiilisteli.

Holmström kertoo, että hänellä ja Timo Heinosella ovat samanlaiset autot Super-luokassa. Seurakaverin lyömiseen tarvitaan siis rivakka lähtö.

Superissa kotiradallaan kurvaillut Sipoon Poikien Fredrik Lindström oli myös kahdesti podiumilla. Ensin superautolla hän ajoi kolmanneksi ja pallille myös etuvetoisten sarjassa. Sipoolainen ajoi toiseksi tuossa luokassa heti Holmströmin vanavedessä.

Porvooseen menivät hyvät Super-luokan sijat, kun Oscar Selander oli kuudes ja seitsemäs Alex Ewalds.

–  Etuvetoisissa sain aina hyvän lähdön ja Sipoon radalla juuri tuo lähtö oli tärkeää. Kaikki menestys oli siitä kiinni, että pääsit kärjessä ajamaan. Oli kyllä hieno päivä, Holmström kertoo.

Porvoolainen vetareiden kestomenestyjä Cisse Nyberg jätettiin Sipoossa nyt neljänneksi.

Takavetoisten sarjassa järjestävän seuran Manne Kuhlman oli viides ja kisan nestori Henning Jensen yhdeksäs. "Pappa" Jensen on seitsemänkymppisenä vielä vireä kuski.

– Kotiradalle piti tulla näyttämään vähän taitoja. Autokin löytyi ladon takaa, niin hyvä tästä tuli. Käytiin välillä katollaan ja syvällä penkassa, mutta hauskaa tämä on ollut, pappa virnisti.

Rokkirallin vuosien takainen kestomenestyjä Christian Jensen oli isälleen mekaanikkona.

– Rallicross pysyy lajinani, ei ole enää vetoa rokkiralliin, Christian tunnusti.

Ainakin Holmströmin ja Heinosen Super-luokan autoja voi ihailla 9. helmikuuta, kun Porvoossa ajetaan Londböle race. Porvoon peltoautocup kerää jääradalle monia kuskeja omien pajojen virityksillä.

– Sinne olisi tarkoitus lähteä mukaan, Holmström vahvistaa.

Tulokset

Rokkiralli Sipoo

Super 1. Holmström Sebastian Porvoo Riverside Racing Mazda 326, 2. Timo heinonen Porvoo Riversideracing Mazda 323 gti, 3. Fredrik Lindström Sipoo Team Sipoon Pojat Mazda, 4. Selander Oscar Porvoo OS Racing Team Honda,

Vetari 1. Holmström Sebastian Porvoo Mazda, 2. Lindström Fredrik Paippinen Mazda, 3. Tatu Kilkki Orimattila Moukari Team, 4. Cisse Nyberg Porvoo Demil racers golffi, 5. Heinonen Toni Porvoo Riverside Racing Voorti, 6. Ari Vuorinen Porvoo Pemasi racing Voorti.

Kardaani 1. Jäkälä Otava MRM Racing Team Fort siera ... 5. Kuhlman Manne Paippinen Sipoon pojat Volvo ...9. Pappajensen Sibbo Team Sipoon Pojat Dx ... 14. Lucas Gabrielsson Porvoo GRT Racing team Ooppeli.

Junior 1. Suosaari Severi Jämsä VeSuTeam Kylpyamme ... 7. Janina Bergström Porvoo MaranelloTeam Mazda.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Sebastian Holmström aloitti Rokkirallin kakkossijalla – Heinosella onnistunut luokan vaihto29.1.2019 21.00
Rokkirallin ylivoimainen valtias, Timo Heinonen varmisti mestaruuden 11.9.2018 23.50
Porvoolaiset ottivat vetarien neloisvoiton rokkirallissa24.1.2018 23.00
Rokkirallin talvikaudelta Porvooseen kolmoisvoitto18.3.2017 07.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat