Runeberg

Uusi Runeberg-valintaraati on nimetty, raati aloittaa työskentelynsä välittömästi

Heikki Kännö voitti vuoden 2019 Runeberg-palkinnon.

Juha Perämäki

PORVOO | Vuoden 2020 Runeberg-kirjallisuuspalkintoehdokkaat valitsee valintaraati, jonka muodostaa kirjailija Sinikka Vuola, kriitikko Marissa Mehr sekä FT, kirjallisuudentutkija Julia Tidigs.

Kirjailija Sinikka Vuola debytoi 2007 runokokoelmalla Orkesteri, jota emme kuule (Tammi). Teos voitti Kalevi Jäntin palkinnon. Esikoisromaani Replika (Tammi) oli puolestaan ehdolla Runeberg-palkinnon saajaksi 2016.

Marissa Mehr on helsinkiläinen kriitikko ja kirjailija. Hän julkaisi 2013 esikoisteoksensa Veristen varjojen ooppera (WSOY). Häneltä ilmestyy keväällä myös ensimmäinen tietokirja. Mehr aloitti tänä vuonna väitöskirjan tekemisen Turun yliopiston tohtorikoulutusohjelmassa.

Julia Tidigs on Helsingissä asuva kirjallisuudentutkija. Hän väitteli 2014 tohtoriksi Åbo Akademissa. Hän työskentelee lehtorina suomalais-ugrilaisella ja pohjoismaisella laitoksella Helsingin yliopistolla.

Raadin sihteerinä toimii Uusimaan kulttuuritoimittaja Mia Grönstrand.

Valintaraati tutustuu vuoden 2019 aikana ilmestyvään kotimaiseen kaunokirjallisuuteen valiten joukosta 5-8 ehdokasta, jotka julkistetaan joulukuun alussa. Lopullisen valinnan tekee palkintoraati, johon kuuluvat kirjailija Marjo Heiskanen, kulttuuritoimittaja ja kriitikko Siskotuulikki Toijonen sekä FT, kirjallisuudentutkija Veli-Matti Pynttäri.

Runeberg-palkinto on sanomalehti Uusimaan, Suomen Kirjailijaliiton ja Suomen Arvostelijain Liiton vuonna 1986 perustama kirjallisuuspalkinto. Taustayhteisöiksi liittyivät myös Finlands Svenska Författareförening ja Porvoon kaupunki. Palkintosumman, 10 000 euroa, maksavat Uusimaa ja Porvoon kaupunki.

Vuoden 2019 Runeberg-palkinnon voitti Heikki Kännö romaanillaan Sömnö (Sammakko).

Korjattu 22.2. klo 14.34 Marissa Mehrin yliopiston paikaksi Turku.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Vuoden 2019 Runeberg-palkinto Heikki Kännön Sömnölle – "palauttaa uskon tarinoiden ikivanhaan mahtiin", raati perustelee5.2.2019 13.00
Runeberg-palkittu Heikki Kännö: "Sömnö on valitettavan ajankohtainen – elämme itsekkyyden aikakautta"5.2.2019 16.20

Etusivulla nyt

Uusimmat: Runeberg

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat