Paikalliset

Kimallusta, kauneutta, komeutta ja taitavia askelia, niistä on vanhojen tanssit tehty – katso kuvakooste Linnankosken lukion tanssiaisista

Juha Perämäki

PORVOO  | Abien lähdettyä penkkareiden myötä lukulomalleen, on jälleen lukion vanhimmiksi nousseiden aika juhlia. "Vanhat" tanssivat torstai-iltana vanhemmilleen ja perjantaina aamulla nuoremmilleen. Linnankosken lukion tanssiaiset pidettiin totuttuun tapaan urheiluhallilla.

– Olen odottanut tätä päivää viisi vuotta! Kaikki on aivan ihanaa, siniseen unelmapukuunsa sonnustautunut Nea Lehikoinen kertoo.

Hän kertoo suunnitelleensa kummankin tanssiaispäivän kulun etukäteen huolella, jotta kaikki menisi mahdollisimman hyvin.

– Veljeni tanssi vanhat vuonna 2014. Silloin tiesin, että minäkin menen lukioon ja tanssit vanhat. Se tuntui niin hienolta, että pakko saada kokea itsekin. Kaikki se, että saa laittaa itsensä viimeisen päälle ja niin hienoksi kuin vain voi, ja saa tanssia kaikki nämä kivat tanssit. Etukäteen odotin juuri tämän hetken tietynlaista tunnelmaa, kun kaikilla on hauskaa ja kaikki ovat niin kauniita ja komeita. Se on tosi ihanaa, Lehikoinen jatkaa.

Lehikoisen ystävät Saija Viitanen ja Milla Hentunen ovat samoilla linjoilla, vaikka aivan yhtä kauaa he eivät olekaan vanhojen tansseihin valmistautuneet.

– Joulukuussa sitä vielä ajatteli, että ne on sitten joskus ensi vuonna. Nyt ollaan yhtäkkiä tässä, he nauravat.

– Tämä on meidän päivä prinsessoina.

Aikaisempien vuosien tapaan tyttöjen tanssiaispukuja koristivat tänäkin vuonna kimallus ja upeat yksityiskohdat, mutta väriskaala on selkeästi laajentumassa. Herkkien pastellisävyjen joukossa näkyi entistä enemmän voimakkaita värejä sekä harmaata, hopeaa ja tyylikästä mustaakin. Kampauksiin ja koruihin oli tänäkin vuonna satsattu paljon.

Frakkeihin pukeutuneet nuoret miehet puolestaan saavat lähestulkoon – vaan ei sentään ihan – täti-ikäisen toimittajan sydämen läpättämään.

– Hieno tunne pukeutua frakkiin. On aika hienostunut olo, Veeti Sillanpää sanoo.

Elias Salmi ja Venne Lenkkeri ovat samaa mieltä.

– Halusimme, että kokonaisuus on viimeisen päälle oikeanlainen. Ei tällaisia tilaisuuksia ole kovin montaa, että saisi pukeutua näin.

Sillanpää ja Salmi kertovat vuokranneensa asunsa, Lenkkerin frakki on peräisin isän vaatekaapista. Sillä on oma tunnearvonsa.

Perjantain tanssit tuntuivat nuorten miesten mielestä edellisiltaa rennommilta. Mutta kumpana päivänä oli parempi tunnelma?

– Vaikea sanoa. Oli ehkä juhlallisemman ja arvokkaamman tuntuista tanssia vanhemmille ja muille tutuille.

Katso video Linnankosken lukion vanhojen tansseista täältä!

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Odotettua päivää harjoiteltiin huolella – katso video Linnankosken lukion vanhojen tansseista15.2.2019 16.26
Lukiourakka huipentui jälleen penkkareihin – Ahti räppäsi pelastajakoirana, kuorma-autojen lavoilta satoi karkkien lisäksi porkkanoita14.2.2019 17.20

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat