Paikalliset

VAALIT: Tavoitteena tasa-arvo ja oikeudenmukaisuus

– Poikani viettää Huhtisen päiväkodissa paljon aikaansa. On todella tärkeää, että hän viihtyy ja voi hyvin. Laadukas varhaiskasvatus on yksi yhteiskuntamme kulmakiviä, Elin Blomqvist-Valtonen toteaa.

Juha Perämäki

PORVOO | RKP:n kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen, porvoolainen kansanedustajaehdokas Elin Blomqvist-Valtonen rakentaa vaaliteemansa sen ajatuksen ympärille, että tulevat sukupolvet saavat kasvaa ja elää Suomessa, joka on nykyistä tasa-arvoisempi ja oikeudenmukaisempi, jossa on maailman paras koulutus ja varhaiskasvatus.

– 2-vuotias poikani Walter on minun motivaationi ja myös minun kulmakiveni, kun teen politiikkaa, Blomqvist-Valtonen sanoo.

– Haluan, että poikani ja hänen mahdolliset lapsensa ja lapsenlapsensa saavat nähdä oikeita talvia ja uida puhtaassa meressä. Haluan myös, että Suomessa on halukkailla mahdollisuus asua ja elää kaupunkien ulkopuolella, maaseudulla ja saaristossa.

Hänen tavoitteenaan on myös huolehtia siitä, että valtio tekee panostuksia ja investointeja Porvoon seudulle ja koko Itä-Uudellemaalle. Kansanedustajana hänelle olisi tärkeä varmistaa, että alue pysyy Suomen ja pääkaupunkiseudun kasvussa ja kehityksessä mukana.

– Tästä hyvänä esimerkkinä on rata- ja tiehankkeet, joihin tarvitaan valtion tukea ja jotka ovat elintärkeitä Porvoon seudulle.

Blomqvist-Valtosen kiinnostus politiikkaa kohtaan heräsi hänen aloitettuaan korkeakouluopinnot kymmenisen vuotta sitten.

– Lähdin mukaan opiskelijakuntatoimintaan, koska halusin vaikuttaa opiskelijan aseman parantamiseen. Vain muutama vuosi tämän jälkeen löysin itseni johtamasta yhtä Suomen suurimmista opiskelijajärjestöistä, Suomen opiskelijakuntien liittoa SAMOK ry:tä.

Siitä askel puoluepolitiikkaan olikin jo luonnollinen ja helppo.

– Olen toiminut myös opiskelijavaikuttajana Brysselissä vuosina 2013–2014. Palattuani sieltä halusin tehdä enemmän ja paremmin, joten asetuin ehdolle eduskuntaan 2015 vaaleissa. Samaan aikaan palasin kotikuntaani Porvooseen, ja palo vaikuttaa oman kunnan asioihin kasvoi päivä päivältä. Oli luonnollista asettua ehdolle kuntavaaleissa keväällä 2017 ja sen vaalin tuloksen perusteella saankin vaikuttaa sekä kaupunginvaltuustossa että -hallituksessa.

Entä miksi juuri sinut pitäisi valita eduskuntaan?

– Koska eduskunta tarvitsee ElinVoimaa! Minulla on pitkä kokemus vaikuttamisesta yhteisiin asioihin, osaan arvioida asioita isossa kuvassa ja minulla on laajat verkostot. Olen rohkea, enkä pelkää tehdä vaikeitakaan päätöksiä. Ennen kaikkea olen rehellinen ja ihmisläheinen. En pelkää myöntää, jos joskus olen väärässä. Politiikkaan tarvitaan lisää inhimillisyyttä, ja sitä minä voin tarjota.

Blomqvist-Valtonen kertoo asuneensa vuoden Lontoossa ja vuoden osittain Brysselissä.

– Nämä olivat mahtavia kokemuksia, jotka avarsivat maailmankuvaani ja ajattelutapaani. On tärkeä kokea ja ymmärtää eri maita, kulttuureita ja ihmisiä. Päätöksenteossa pitää pystyä ajattelemaan mahdollisimman laaja-alaisesti.

Elin Blomqvist-Valtonen

Asuinpaikka: Porvoo

Ikä: 31 vuotta

Perhe: aviomies Mikko sekä 2-vuotias poika Walter

Ammatti: työmarkkina-asiantuntija

Koulutus: liikuntaneuvoja, tradenomiopiskelija

Luottamustoimet: kaupunginvaltuutettu, kaupunginhallituksen jäsen, Careerian hallituksen jäsen, RKP:n puoluevaltuuston varapuheenjohtaja, hallintoneuvoston jäsen Arcada Stiftelsen, hallintoneuvoston jäsen Stiftelsen Tre Smeder

Motto: Ole aina rehellinen, myös itsellesi!

Poliittinen esikuva: Elisabeth Rehn, Michelle Obama

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Uusimaan vaalikone aukeaa lukijoille 1.3. – mukana 25 kysymystä​15.2.2019 06.00
VAALIT: Outi Lankia: Terve aikuinen kantaa vastuuta itsestään24.2.2019 15.00
VAALIT: Hyvinvointia maapallon kantokyvyn rajoissa20.2.2019 06.45
VAALIT: Sanna Kurki puhuu suomalaisen ruoan, yrittämisen ja järkevän julkisen rakentamisen puolesta18.2.2019 17.30
VAALIT: Viljelijä Pernajasta herättelee keskustelua ilmastoasioista, koulutuksesta ja ruoasta17.2.2019 19.30

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat