Paikalliset

VAALIT: Outi Lankia: Terve aikuinen kantaa vastuuta itsestään

Porvoon ja koko Itä-Uudenmaan kannalta tärkeää on myös panostaminen ammattikorkeakouluihin ja ammatilliseen koulutukseen, sanoo keskustan porvoolainen ehdokas Outi Lankia.

Arkisto/Juha Perämäki

PORVOO | Porvoolainen keskustan kansanedustajaehdokas Outi Lankia haluaa Arkadianmäelle kansanedustajan työhön, jossa hän haluaa toimia äänestäjiensä ja alueen parhaaksi.

– Haluan edistää niitä asioita, joiden eteen olen johdonmukaisesti tehnyt vaikuttamistyötä politiikassa ja kolmannella sektorilla sekä ammatillisesti työssäni. Olen ollut kansanedustajaehdokkaana aiemmin kaksi kertaa ja viime eduskuntavaaleissa saavutin keskustan parhaan vaalituloksen Itä-Uudellamaalla vuosikymmeniin.

Mitkä ovat vaaliteemasi?

– Yksi teemoistani on vastuullinen työ. Työn tekemisen tulee olla aina kannattavaa. Hyvinvointiyhteiskuntamme perustuu siihen, että terve aikuinen kantaa vastuuta itsestään ja läheisistään. Meidän tulee sijoittaa koulutukseen ja kannustaa nuoria yrittämiseen ja työpaikkojen luomiseen. Vastuullinen työ tarkoittaa myös sitä, että jokaisella on oikeus terveelliseen ja turvalliseen työympäristöön.

– Porvoon ja koko Itä-Uudenmaan kannalta tärkeää on myös panostaminen ammattikorkeakouluihin ja ammatilliseen koulutukseen. Ammattikorkeakoulujen perusrahoitukseen tarvitaan tasokorotus, jotta opetus ja koulujen kehittyminen muutoksissa turvataan.

Sama koskee ammatillista koulutusta ja sen rahoituksen nostamista. Ammatillisella koulutuksella on hyvin monipuolinen rooli niin nuorten syrjäytymisen ehkäisemisessä kuin kaiken ikäisten kouluttajana. Itsekin suoritan parhaillani työnohessa erikoisammattitutkintoa.

– Kolmas paikallinen ja samalla koko maata koskeva kysymys on huolenpito ikäihmisistä. Huoli on minulla ja monella muullakin henkilökohtaisestikin suuri. Huoli koskee niin pienituloisten omissa kodeissaan asuvien eläkeläisten pärjäämistä kuin ikäihmisiä, jotka ovat hoivapalveluissa. Vanhuspalvelulakiin on ehdottomasti saatava sitova hoitajamitoitus. On täysin vastuutonta, jos toisten hädällä ja avun tarpeella tavoitellaan vain suuria taloudellisia voittoja.

Miten ajaisit Itä-Uudenmaan alueen ja kotikaupunkisi etua eduskunnassa?

– Yksi tärkeä asia on Itä-rata. Itä-Uudenmaan edunvalvonta on eduskunnassa ollut sen osalta lähes olematonta ja siihen tekisin muutoksen. Edunvalvontaa helpottaa kuuluminen valtakunnallisesti suureen puolueeseen.

Kerro itsestäsi jotain, mitä muut eivät vielä tiedä.

– Ajan biokaasuautolla ja minut bongattiin nettikeskustelusta Kaasuautoilijat-yhdistyksen hallituksen jäseneksi.

Outi Lankia, 39

Perheeseeni kuuluu avopuoliso, kolme poikaa ja kissa.

Ammatti on työturvallisuuspäällikkö ja koulutus ympäristötieteen FM.

Luottamustoimet: kaupunginvaltuutettu, kaupunginhallituksen jäsen, MLL Uusi Porvoo hallituksen jäsen, olen Itä-Uudenmaan OP:n edustajistossa ja kaasuautoilijat ry:n hallituksen jäsen.

Motto: Meistä itsestämme tuntuu, että tekomme ovat vain pisara meressä. Mutta ilman tuota pisaraa meri olisi pienempi.

Poliittinen esikuvani on oma isäni, jolta olen saanut yhteiskunnallisiin asioihin osallistumisen ja pitkäjänteisen työnteon mallin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Uusimaan vaalikone aukeaa lukijoille 1.3. – mukana 25 kysymystä​15.2.2019 06.00
Lankia: Kaupungin kiinteistöille huoltosuunnitelmat – kunnossapitoa laiminlyöty vuosikaudet17.10.2018 15.26
VAALIT: Tavoitteena tasa-arvo ja oikeudenmukaisuus25.2.2019 06.50
VAALIT Jenni Lastuvuori: Haittamaahanmuutto liittyy kaikkeen24.2.2019 08.00
Kalevi Wahrman lähtee vaalitaistoon kommunistisen puolueen ehdokkaana22.2.2019 15.16
VAALIT: Hyvinvointia maapallon kantokyvyn rajoissa20.2.2019 06.45
VAALIT: Sanna Kurki puhuu suomalaisen ruoan, yrittämisen ja järkevän julkisen rakentamisen puolesta18.2.2019 17.30
VAALIT: Viljelijä Pernajasta herättelee keskustelua ilmastoasioista, koulutuksesta ja ruoasta17.2.2019 19.30
Näkökulma: Oikeusministeri tempaisi elinkautisesta vaalitäkyn22.1.2019 18.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat