Paikalliset

Missä on merkinnät Peipon- ja Tolkkistentien risteyksessä? – Liikenneopettaja neuvoo

Kaistamerkintöjen puute aiheuttaa pulmia risteyksessä, jonka liikenne on kasvanut etenkin hoivakotien rakentamisen myötä ja yhden jo avauduttua.

Porvoon Autokoulu

Porvoossa lähestyttäessä Peipontieltä Tolkkistentietä olisi tarkoitus mennä suoraan. Ryhmitynkö oikealle vai keskelle? Vasemmalle kääntyvälle on selkeä tiemerkintä. Suoraan ja oikealle meneville ei ole mitään ohjeistusta. Tilaa olisi juuri ja juuri kahdelle autolle. Sama kysymys vastakkaisella puolella lähestyttäessä entiseltä taksikopilta Tolkkistentietä.

Kyseessä on risteys, jossa vasemmalle kääntyville on ajoratamaalauksin erotettu oma kaistansa. Jäljelle jäävä oikeanpuoleinen kaista on käytettävissä suoraan ajaville ja oikealle kääntyville.

Kysymys siitä, miten oikeanpuoleiselle kaistalle tulisi ryhmittäytyä, on hankala. Suosittelemme, että autot ryhmittäytyisivät oikeanpuoleiselle kaistalle peräkkäin, riippumatta siitä, onko tarkoitus ajaa suoraan vai kääntyä oikealle. Tämä vähentää kylkikolareita, joita sattuu helposti kun sivuttaissuuntaista tilaa on niukasti. Liikenteen sujuvuudenkaan kannalta kyseisessä risteyksessä ei ole hyötyä rinnakkain asettautumiselle, sillä oikealle kääntyvillä ei ole kevyttä liikennettä väistettävänä.

Jos ryhmittäytymistä haluttaisiin kyseisessä risteyksessä selkeyttää, voisi ajorataan maalata erilliset kaistat suoraan ja oikealle kääntyville, vasemmalle kääntyvien lisäksi. Tämä voidaan toteuttaa vain jos tilaa on riittävästi ajokaistojen tekemiseen.

Liikennepalsta seuraavan kerran sunnuntain Uusimaassa 17. maaliskuuta. Jos mieleesi tulee liikennepulma, johon toivot ratkaisua, lähetä kysymyksesi liikenneopettajille osoitteella: [email protected].

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Liikenne, mielenterveys ja vapaa-aika aiheina, kun nuoret ja päättäjät kohtaavat15.2.2019 16.10
Liikenneopettaja neuvoo: Kenen pitäisi väistää, kun lumi on esteenä?2.2.2019 12.00
Ei yhtään liikenteessä kuollutta 15 vuoteen – Pukkila lisää heijastimia, kolmioita ja puskien raivausta liikenneympäristössä7.2.2019 06.30
VBO ei ole haudannut Kulloon suurta ABC-liikenneasemaa, mutta aiemmin suunniteltuna jättiläisenä se ei toteudu4.2.2019 18.10
Liikenneopettaja: Tien yli ei kannata juosta, varoita myös lasta vaaranpaikasta19.1.2019 19.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat