Paikallisurheilu

Porvoon Nyrkkeilyseuran (PoNS) kilparyhmän Arslan Khataev iski GeeBee- turnauksesta kultaa – matkalla kaatuivat kolme maailmanluokan nyrkkeilijää

GeeBee-turnaus on korkeatasoinen kansainvälinen nyrkkeilyturnaus, joka järjestetään vuosittain maalis–huhtikuussa

Porvoon Nyrkkeilyseuran Arslan Khataev (vas.) otti komean voiton tämän vuoden GeeBee-turnauksesta.

Päivi Ahola

HELSINKI | Porvoon Nyrkkeilyseuran (PoNS) kilparyhmän Arslan Khataev on aloittanut loistavasti tämän vuoden nyrkkeilynsä. Helmikuussa meriittilistalle tuli historiallinen Bundesliigan voitto BC Traktor Schwerin riveissä. Viikonloppuna porvoolaisiskijä nappasi vuorostaan voiton perinteisestä ja arvostetusta GeeBee-turnauksesta. Tapahtuma järjestettiin tänä vuonna jo 38. kerran. Turnaus järjestetään suomalaisen raskaansarjan nyrkkeilijän ja Euroopan mestari Gunnar Bärlundin kunniaksi. GeeBee on kasvanut vuosien aikana yhdeksi Euroopan kovatasoisimmista nyrkkeilyturnauksista. Kehässä esiintyi jälleen kerran suuri määrä olympiamitalisteja, maailmanmestareita ja Euroopan mestareita.

Voitolla oli itselleni tosi iso merkitys.

Viimeisin miessuomalaisvoittaja GeeBee-turnauksessa on 81-kilon sarjavoittaja Lahden Kalevan nyrkkeilijä Ville Hukkanen vuodelta 2012. Khataev arvostaakin voittonsa kovatasoisessa turnauksessa korkealle.

– Voitolla oli itselleni tosi iso merkitys, varsinkin kun edellisestä suomalaisvoitosta on aika kauan aikaa, Khataev sanoo.

Tämä nosti paljon itseluottamustani.

Arslan Khataev kohtasi turnauksen 60-kiloisten sarjassa ensimmäisessä ottelussaan kazakstanin Bagdat Uaideyevin, josta tuli selvä 5–0 voitto. Semifinaaleissa kaatui vuorostaan Liettuan Edgaras Skurdelis 3–2 tuomariäänin. Finaalissa porvoolaisen sai todeta paremmaksi Intian Shiva Thapa 4–1 tuomariäänin. Thapa on MM-kolmonen (2015) ja ollut mukana Lontoon ja Rion olympialaisissa.

– Vedin turnauksessa kolme kovaa matsia. Kaikki olivat maailmanluokan nyrkkeilijöitä ja kovia vastustajia, Khataev painottaa.

– Ei voi olla muuta kuin ylpeä itsestään. Tämä oli itsellenikin hyvä näyttö tulevaisuutta varten, ja nosti paljon itseluottamustani.

Arslan sai ehkä uransa komeimmat voitot turnauksesta.

Porvoon Nyrkkeilyseuran päävalmentaja Karre Anttonen oli suojattinsa otteista kehässä tyytyväinen.

– Tämän vuoden turnaus oli erittäin kovatasoinen lähestyvien European Gamesien, MM-kisojen ja olympialaisten vuoksi.

– Monet Euroopan ulkopuoliset maat lähtevät hakemaan tuntumaa eurooppalaisia vastustajia vastaan.

– Arslan sai ehkä uransa komeimmat voitot turnauksesta, koska kaikki vastustajat olivat erittäin kovia nyrkkeilijöitä.

– Tämä oli erittäin merkittävä turnausvoitto. Tämä vuosi on meidän olympiaprojektin kannalta äärimmäisen tärkeä. Olemme hyvin aikataulussa, jonka nyt saavutettu voitto osoittaa.

Khataevin lisäksi Elina Gustafsson otti luokkavoiton naisten 69-kiloisten sarjassa. Rion olympialaisissa pronssia voittanut Mira Potkonen jäi kakkoseksi 60 kilon sarjassa. Tiukassa finaalissa 22-vuotias ruotsalainen Agnes Alexiusson kukisti Potkosen tuomariäänin 3–2. Khataev ottelee seuraavaksi kahden viikon päästä Tampereella käytävissä PM-kilpailuissa. Toukokuussa käydään SM-kisat. Kesäkuussa on myös Valko-Venäjällä käytävät European Gamesit, jos porvoolainen valitaan joukkueeseen. Alkuvuoden näytöt ovat kuitenkin sen verran vakuuttavat, että eiköhän Khataev nähdä myös Valko-Venäjällä tositoimissa.

 

Arslan Khataev

Ikä: 20 vuotta.

Seura: Porvoon Nyrkkeilyseura.

Parhaat saavutukset (omasta mielestä): Alle 19-vuotiaiden EM-hopea 2015.

Lempiruoka: Sushi.

Lempimusiikki: Hip hop ja Rap.

Motto: If you wanna be the best you gotta beat the best.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Arslan Khataev iski ensimmäisenä suomalaisena Bundesliigan mestariksi25.2.2019 22.00
Yle televisioi nyrkkeilyn SM-kisat – Porvoon oman iskijän Arslan Khataevin otteita voi seurata suorana kotisohvaltaan21.2.2019 01.00
Porvoon Nyrkkeilyseuran (PoNS) Arslan Khataeville myönnettiin URA-apuraha – viikonloppuna mies on tulessa Berliinissä nyrkkeilyn Bundesliigassa14.12.2018 23.19
Porvoon Nyrkkeilyseuran Arslan Khataev nyrkkeili King of the Ringin kunkuksi – seuraavaksi rautanyrkki on tulessa Bundesliigassa30.11.2018 03.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat