Paikallisurheilu

Porvoon uimahalli täyttyy lauantaina nuorista uimareista

Porvoon Uimarit järjestää Suomen Uimaliiton luvalla tulevana lauantaina kansalliset lapsille ja nuorille suunnatut uintikilpailut.

Porvoon Uimareiden Niilo Olander (vas.) ja Saga Jatkola lähtevät rennolla mielellä viikonlopun kotikisoihinsa.

Toni Degerlund

PORVOO | Tulevana lauantaina järjestetään jo perinteeksi muodostuneet uintikilpailut Porvoon uimahallilla, jossa etukeno on tulevaisuuden uimareissa. Mukaan on ilmoittautunut 230 kilpailijaa ja startteja tulee olemaan noin 650. Porvoon Uimareista (BS-PU) kotikisoissa on 58 kilpailijaa, joille tulee 160 starttia. Kisat vihelletään kello 11 käyntiin, ja viimeiset lähdöt ovat noin iltakuudelta.

Nuoremmille kotikisoilla on paljonkin merkitystä, kun katsomosta löytyvät omat vanhemmat ja muut sukulaiset.

Pienemmille uimareille kotikisoilla on iso merkitys.

– Nuoremmille kotikisoilla on paljonkin merkitystä, kun katsomosta löytyvät omat vanhemmat ja muut sukulaiset, Porvoon Uimareiden päävalmentaja Kim Sandberg kommentoi.

– Lisäksi uusien ja ensikertalaisten on helpompaa hypätä kisa-altaaseen, kun halli ja allas ovat entuudestaan tuttuja, eikä siitä tule mitään yllätysmomentteja.

– Seuran vanhemmille uimareille kotikilpailut ovat kisa muiden joukossa pienellä lisämausteella.

Viikonlopun kisat eivät ole niin tärkeät itselleni, mutta on kuitenkin tosi kivaa päästä uimaan omassa hallissa kilpaa.

Porvoon Uimareiden 14-vuotias Saga Jatkola ja 18-vuotias Niilo Olander lähtevät rennosti kotikisoihinsa, vaikka kaksikon varsinaiset tavoitteet ovat hiukan isommissa altaissa. Jatkola ui viime vuoden joulukuussa hienosti kolmanneksi 100 ja 200 metrin perhosuinneissa uusilla ennätysajoillaan Ikäkausimestaruusuintien finaaleissa Lappeenrannassa.

– Olen aloittanut uintiharrastuksen seitsemän vuotta sitten, Jatkola kertoo.

– Viikonlopun kisat eivät ole niin tärkeät itselleni, mutta on kuitenkin tosi kivaa päästä uimaan omassa hallissa kilpaa.

Kimin kanssa katsottiin itselleni sopivia lajeja kotikisoista.

Olander on aloittanut muihin verrattuna uimisen suhteellisen vanhana. Kehitysaskeleet ovat kuitenkin olleet reippaita, ja tavoitteet ovat korkealla.

– Aloitin kilpauinnin vasta neljä vuotta sitten, eli minulla on paljon vähemmän kokemusta kuin Sagalla ja muilla meidän uimareilla, vaikka he ovatkin minua nuorempia, Olander toteaa.

– Itselläni ei ole vielä mitään sen ihmeempiä saavutuksia, mutta tavoitteena on saada hyviä sijoituksia tulevan kesän nuorten SM-kisoista.

– Kimin kanssa katsottiin itselleni sopivia lajeja kotikisoista. Se on hyvä mittari ja testi tulevia kisoja varten.

– Onhan se myös kivaa, että uinti saa kotikisojen kautta hiukan näkyvyyttä Porvoossa, ja saamme ehkä uusia nuoria harrastajia lajin pariin.

Harjoituksissa pitkät ja kovat sarjat ovat menneet todella hyvin viime aikoina.

Seuran harjoituksissa uima-altaassa ei hikipisaroita ole säästelty. Hiihtolomalla osa ui jo 60 kilometriä viikon aikana, ja meno on koko ajan nousujohteista.

– Meno on ollut melko rankkaa, ja jalka on pidetty koko ajan kaasupolkimella, Sandberg toteaa.

– Harjoituksissa pitkät ja kovat sarjat ovat menneet todella hyvin viime aikoina.

– Oma mielenkiintoni kotikisoissa kohdistuu lähinnä uimareiden aikoihin.

– Harjoitusaikojen perusteella pitäisi olla tulossa uusia rajan alituksia Rollo- ja IKU-kisoihin.

– Mitalejakin on varmasti tulossa taas roppakaupalla, mikä on tietysti nuorille tärkeää.

Altaassa kärsii tosi paljon ja se on ihanaa.

Porvoon Uimareiden harjoitukset pyörivät täyttä häkää nyt ja kotikisojen jälkeen. Kilpailuihin osallistutaan kerran kuukaudessa. Seuran kärkiuimarit osallistuvat huhtikuussa Mäkelänrinteen Helsinki-meet kisoihin, jotka ovat isoimmat kansainväliset kisat moneen vuoteen. Toukokuun alussa IKU- ja SM-ryhmä suuntaa taas perinteisesti Kyprokselle viikon leirille. Niilo Olander ja Saga Jatkola nauttivat kovasta harjoittelusta.

– Altaassa kärsii tosi paljon ja se on ihanaa. Kimi laittaa meidät tosi koville, mistä ainakin itse pidän tosi paljon, Olander naureskelee.

– itsekin tykkään kun on raskasta, ja tekee hommat kunnolla. Tietää ainakin tehneensä jotain, Jatkola komppaa vieressä.

 

Porvoon uimarit (BS-PU)

Porvoolainen vesiurheiluseura, jossa voi harrastaa uintia, triathlonia sekä uimahyppyjä.

Uintiryhmiä on tarjolla kaikenikäisille uimataitoisille, niin niille jotka haluavat harrastaa kilpauintia, sekä niille jotka haluavat harrastaa kilpailematta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Porvoon Uimarit kahmi mitaleja Kotkassa22.2.2019 01.00
Porvoon Uimareiden (BS-PU) vuosi on taputeltu – seura palkitsi parhaiten onnistuneet21.12.2018 02.00
Porvoon uimarit palasi mitalikantaan – Porvoon Uimareiden Saga Jatkola ui IKM-finaaleissa Lappeenrannassa kaksi pronssia3.12.2018 20.34
Porvoon Uimareiden uusi päävalmentaja Kim Sandberg hio tulevaisuuden tähtiä mutta on myös huolissaan kilpauinnin jatkuvuudesta13.4.2018 06.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat