Paikalliset

Kehitystyö jatkuu Gammelbackassa ja Kevätkummussa perintövaroilla – "Selvitämme mahdollisuuksia lisätä omistusasumista alueella"

Gammelbackan ja Kevätkummun kehitystyössä painopiste on kaavoituksessa, mutta asukkaat ovat itse aktiivisesti mukana.

Gammelbackan asukkaita on runsaasti mukana kaupunginosan kehittämistyössä. Kuvituskuva.

Tanja Kuisma

PORVOO | Lähiökehitystyö jatkuu aktiivisena Gammelbackassa ja Kevätkummussa. Painopisteenä on tänä vuonna kaavoituksen, viheralueiden, osallisuuden, turvallisuuden ja yhteisöllisen ruokailun kehittäminen.

Kaupunginhallitus käsittelee 18. maaliskuuta lähiökehitystyön vuosisuunnitelmaa.

– Työssä on mukana kymmeniä asukkaita, kaupungin työntekijöitä ja seurakunnan, yhdistysten ja yritysten toimijoita. Lähiökehitystyön tapahtumiin ja toimintaan osallistuu säännöllisesti satoja alueiden asukkaita, mutta jatkossa tarkoituksena on saada mukaan vielä enemmän eri-ikäisiä asukkaita, kertoo lähiökehitystyöryhmän puheenjohtaja, kaupunkisuunnittelupäällikkö Dan Mollgren.

– Haluamme myös vahvistaa mukana olevien asukkaiden roolia entistä enemmän.

Lähiöiden puistojen ja retki- ja virkistyskohteiden viihtyisyyttä ja käyttöä halutaan lisätä. Gammelbackan puistometsän kehittämistä suunnitellaan asukkaiden kanssa.

Asukastilaisuudessa 12. maaliskuuta perehdyttiin alueen metsäluonnon monimuotoisuuteen, hoitoon ja toiveisiin puistometsän virkistyskäytöstä.

Puistojen Kevätkumpu -projekti jatkuu myös monialaisena yhteistyönä yhdessä asukkaiden kanssa.

– Kaavoitus nousee lisäksi vahvasti esille Gammelbackassa tänä vuonna. Selvitämme ostoskeskuksen kaavoituksen tilannetta ja jatkosuunnitelmia ja mahdollisuuksia lisätä omistusasumista alueella, Dan Mollgren toteaa.

Seuraava asukastilaisuus on aprillipäivänä.

Kevätkummussa jatkuu hyvin käynnistynyt Korttelicoach-toiminta. Korttelicoachit ovat alueen vapaaehtoisista asukkaista koostuva ryhmä, joka on vahvasti mukana lähiökehitystyössä.

– Asukkaat osallistuvat aktiivisesti hyvinvoinnin kehittämiseen myös Gammelbackassa. Kehitämme asukastoimintaa muun muassa avoimissa keskustelutilaisuuksissa, kertoo vs. hyvinvointikoordinaattori Sara Tallsten.

– Seuraava kaikille asukkaille avoin keskustelutilaisuus on maanantaina 1. huhtikuuta kello 18 Gammelbackan monitoimitalon asukastilassa (Keskusaukio 1) kirjaston sisäänkäynnin oikealla puolella olevassa tilassa. Keskustelemme asukastoiminnan ajankohtaisista asioista, ja esittelemme myös Gammelbackan ja Kevätkummun toimintarahaa, Tallsten jatkaa.

Asukkaat voivat hakea rahaa toimintaan, joka edistää alueiden hyvinvointia, viihtyisyyttä ja turvallisuutta. Lisätietoa on osoitteessa porvoo.fi.

Alueiden turvallisuustyössä ovat mukana alueen asukkaat, toimijat, viranomaiset ja yritykset.

– Kevätkummussa turvallisuusteema on koonnut yhteen laajan joukon toimijoita. Työn alla on muun muassa neulajäteastioiden hankkiminen sekä ostoskeskuksen alueen turvallisuuden parantaminen, Sara Tallsten kuvaa.

Yhteisöllistä ruokailua ja ylijäämäruuan hyödyntämistä kehitetään sekä Gammelbackassa että Kevätkummussa. Korttelikeittiö jatkaa toimintaansa molemmissa kaupunginosissa ja vuoden aikana toteutetaan myös uusia kokeiluja ruokailuun liittyen.

– Paljon keskustelua herättäneet tuolivoimistelut on myös tarkoitus vakiinnuttaa osaksi kaupungin toimintaa.

Lähiökehitystyö

Porvoon kaupunki on panostanut viime vuosina merkittävästi lähiöiden kehittämiseen. Työ käynnistyi 2014–2017 Gammelbackasta yhteistyössä asukkaiden ja muiden sidosryhmien kanssa.

Lähiökehitystyön taloutta, toimintaa ja viestintää koordinoi lähiökehityksen työryhmä. Työryhmän ohjauksessa toimivat Kevätkummun ja Gammelbackan aluetyöryhmät, joihin kuuluu alueella toimivia kaupungin työntekijöitä, kolmannen sektorin edustajia ja asukkaita.

Lähiökehitystyötä rahoitetaan pääosin perintövaroin. Lähiökehittämiseen on 2014–2018 käytetty perintörahaa noin 346 000 euroa. Perintörahaa oli vuoden 2018 lopussa jäljellä noin 456 000 euroa, mikä riittänee nykyisellä käytöllä noin 5–8 vuodeksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Gammelbackan metsässä on runsaasti erilaisia lepakoita – luontoillassa tietoa myös linnuista ja metsäluonnosta6.3.2019 11.26
Nyt se aukeaa! – Gammelbacka saa K-marketinsa takaisin ihan uutena kauppana 4.3.2019 19.00
Kaavatyö jatkuu, Gammelbackan metsän tulevaisuudesta asukastilaisuus 4.3.2019 10.56
Gammelbackan 6. luokkalaiset voittivat valtakunnallisen Kartonkikilpailun – luokkaretkikassaan rahapalkinto21.2.2019 15.56
"Gammelbackan metsää ei pidä nakertaa reunoilta" – Demarivaltuutetut ehdottavat asuinrakennuksille uutta osoitetta7.2.2019 06.00
Rautaputki petti taas, vesi pulppusi Kevätkummuntiellä talojen kellareihin – kaksi kerrostaloa ilman vettä 12.3.2019 12.06
Suukkoja ystäville runojen kera – Kevätkummun Kortteliässässä iloittiin ystävänpäivänä myös Ateljee Eivorin apurahauutisista14.2.2019 17.00
Alakoululaisten määrä vähenee yli 200:lla – Kevätkummun ja Gammelbackan lapsia naapurikouluihin14.1.2019 19.00
Suolaa, sokeria ja rakkautta – Mummon Munkki on uusi leipomo-kahvila Kevätkummussa9.11.2018 06.00
Postipyörän varastaneesta selkeitä tuntomerkkejä – pyörä löytyi Kevätkummun metsästä27.9.2018 19.46
Porvoon Kevätkummussa vireää nyrkkeilytoimintaa14.7.2018 02.30

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat