Paikalliset

Smaku Exclusivessa herkuteltiin koko rahan edestä

Haikon Kartanon pop up ravintolan iskuryhmä Jyrki Yli-Uotilan johdolla odotteli Smaku-ryhmää saapuvaksi. Galleristi Hanna-Kaarina Syrjäläinen oli mukana.

Eija Quinlan

PORVOO | Smaku Exclusive -tapahtuma järjestettiin Porvoossa ensimmäistä perjantaina 15. maaliskuuta. Tapahtuma alkoi kello 18 ja sen oli määrä kestää kolmisen tuntia.

Kierrokseen kuului viisi ravintolaa suolaisine Smaku-annoksineen ja niille räätälöityne juomineen, ja lisäksi asiakkaan valitsemassa viimeisessä paikassa tarjottiin jälkiruoka. Sadan euron kokonaishinnalla pääsi tutustumaan ravintoloihin ikään kuin kulissien taakse.

– Olen inspiroitunut ja odotan ilolla tätä iltaa. Tämä kierros on rakennettu pieteetillä, tuottaja Laura Pulkkinen Smaku Events Oy:stä kertoo.

– Asiakkaat ovat toivoneet mahdollisuutta päästä tutustumaan henkilöihin ravintoloiden takana sekä paikallisten ravintoloidemme ruokafilosofiaan. Nyt se on mahdollista.

Lippuja tapahtumaan oli tarjolla 200. Niitä oli Pulkkisen mukaan myyty runsas kolme neljäsosaa.

Smaku konsepti laajenee kuin hyvin nouseva pullataikina.

– Elokuun Smakua suunnitellaan jo hyvää vauhtia ja myös Smaku tour on tulossa. Se on kiertuemuotoinen. Lähdemme kiertämään muutamia kaupunkeja, viemään tietoa Smakusta muuallekin Suomeen, Pulkkinen kertoo.

Kasvisravintola Ani's Café oli ensimmäistä kertaa mukana tapahtumassa. He tarjosivat tunnelmallisissa tiloissaan kynttilänvalossa Apua papua annoksen vegaanisen kurkumamajoneesin kera.

– Te olette minun ensimmäiset smakuilijat. Ihmiset tekevät tästä työstä niin mahtavan, kiitteli ravintoloitsija Anja Sorasalo.

– En pidä pavuista, mutta tämä on hyvää, summasi ryhmän tunnelmat porvoolainen Merja Aatola.

Seurueessa moni ihmetteli, että tällainenkin paikka on Porvoossa; he eivät olleet aikaisemmin siitä kuulleetkaan.

Haikon Kartano puolestaan oli järjestänyt pop up ravintolan Näsin kartanon Galleriaan. Tila oli satumaisen kaunis; tyylikkäästi katettu juhlapöytä tunnelmallisessa taidegalleriassa.

– Tänä iltana syömme ankalla täytettyä viiriäistä madeiraliemessä, kertoi Haikon Kartanon keittiöpäällikkö Jyrki Yli-Uotila.

Kastike sai erityiskiitosta, samoin viiriäisen mehukkuus.

Illan aikataulut olivat tiukat, etenkin kun Murphyn laki astui kuvaan ja sai aikataulut pettämään joiltain osin. Mutta Smakun Magic näytti purevan; taksin jättämät ihmiset kävelivät Sinnestä Näsin kartanoon vesisateessa, mutta säilyttivät hyvän tuulensa.

– Eat and run, naurahti eräs osallistuja Näsin kartanosta eteenpäin kiirehtiessään.

Ruoka ja elämykselliset kattaukset ja ravintoloitsijoiden antaumuksellinen panostus sai suurta kiitosta, mutta aikataulua ehdotettiin muokattavaksi.

– Jos voimme lähettää rakentavaa kritiikkiä, niin ehkä tämä voisi seuraavalla kerralla olla vaikka tunnin pitempi, ehdotti Aino Saari, joka oli tullut paikanpäälle Pyhtäältä.

Hän saapui miehensä Henri Saaren kanssa ensimmäisenä Ani's Cafe -ravintolaan. He olivat suunnitelleet kierroksensa siten, että he pääsivät nimenomaan Rafael's Steak Houseen jälkiruualle.

– Odotamme innolla tätä kierrosta, he kertoivat.

Smaku Exclusive 2019

Exclusive ryhmä 1:ssä olivat mukana:

Bistro Sinne, Haikon kartano (pop up-ravintola Näsin kartanon galleriassa), Zum Beispiel, Rafael’s Steakhouse ja Ani’s Café

Ryhmä 2:ssa ovat mukana: Brasserie L’amour, Meat District, Sicapelle, Salt ja Bistro Gustaf

Suosittu Smaku-tapahtuma järjestetään jälleen tämän vuoden elokuussa ja Smaku Tour on myös suunnitteilla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Smaku Exclusivessa mukana kymmenen ravintolaa – uusi ruokatapahtuma Porvoossa maaliskuussa20.2.2019 10.06
Merkkaa jo kalenteriin – Smaku 2019 on taas ensi vuoden elokuussa 31.8.2018 15.50
Smakun 2018 voittaja: "Ruoka on elämäntapani – Yritän haastaa itseäni ja asiakkaitani uusien yhdistelmien kokeiluun"31.8.2018 18.40
Nyt saa taas Smakuilla – ryhmä ruokatoimittajia vieraili Porvoossa ja testasi Smakuja 14.8.2018 19.53

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat